BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.429,62
HABER /  GÜNCEL

Gökçek metro için tarih verdi

Metro çalışmalarının devam ettiğini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “İnşallah yılbaşına varmadan metroya binmiş olacaklar” dedi.

Abone ol

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kral FM'in yayınına katıldı. Programdan sonra Kral Grup Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Akbay'ın sorularını yanıtladı. Ankara metrosu için de tarih verdi.

20 yıldır görevdesiniz Ankara'da. Son 10 yıldır da Başbakan ile uyum halinde çalışıyorsunuz. Başarısızlığınızın bir bahanesi var mı?

Başarısız olmadık.
 

Yapmak isteyip de yapamadığınız bir şey olmadı mı?

Yapamadığımız bir şey var, metrolara ben başladım. 1 katrilyon 100 milyar para sarfettik ama ben istedim ki daha çok alanda başlayalım, öyle olunca da para yetmedi tabii. Bunu eninde sonunda hükümetin sahipleneceğini biliyorduk, biraz da naz yaptık Başbakan'a. İnşallah yılbaşına varmadan metroya binmiş olacaklar.
 

2015'te tamamı bitmiş olacak mı?

Tabii tabii, bir yenisine de başlamış olacağız.
 

250 km metro için ne kadar zaman geçmesi gerekiyor?

20 sene geçmesi gerekiyor.
 

Ben Ankara için şunları yaptım diyeceğiniz neler var?

Çok şey var. Ankara'da gençler benden başka belediye başkanı tanımıyor. Ankara'nın 30 yıllık nüfüsu Ankara'nın geçmişini hatırlamaz. Ankara'da kuşların hava kirliliği yüzünden dallardan döküldüğü bir şehirdi.
 

Siz gelir gelmez bitti mi hava kirliliği?

Doğalgazı getirdik, bitti. Su konusunda çok ciddi sıkıntımız vardı, şimdi 50 yıl su sorunu olmayacak Ankara'nın. Bunlar bilinmeyen, yapıldığı zaman anlam ifade eden olaylar.

Ankara'da yeşil alan ben geldiğimde kişi başına düşen yeşil alan 2 metrekareydi, şimdi yeşil alan 19 metrekare, ama nüfus da arttı. Dünyada yeşillenmede bizle rekabet edebileceğine inandığım şehir yok. Dünyanın en yeşil ve en çevreci filosuna sahibiz. Otobüslerin 1260 tanesi doğalgazlı. Ben geldiğimde rekreasyon alanları yoktu, vardı ama uyuşturucu kullanılan alanlardı. Şimdi bizim kadar rekreasyon alanı olan başka bir şehir yok.
 

İstanbulla ilgili fikirleriniz var mı? 'Ben olsaydım şunu yapardım' dediğiniz oluyor mu Kadir Topbaş'a?

Mutlaka oluyordur, ama bunu söylemek şık olmaz, ukalalık olur.
 

Gezi olaylarında en öndeydiniz.

Gezi olaylarının arkasında çok şey var. Bir; özellikle Avrupa'daki bazı ülkeler var. ABD'deki bazı gruplar var. Suriye, İran var.
 

En başta yapılan hatalar da mı planlıydı?

Hepsi planlıydı.

O çadırlar yakılmasaydı da bu kadar büyür müydü?

Büyürdü. Bu olaylar başlamadan bir hafta önce CNN geliyor, 1 haftalığına naklen yayın arabası için kiralamak istiyorlar. Be mübarek sen 1 hafta önceden bu olayları nerden biliyorsun?
 

Bu delillendirilmiş bir olay mı?

Tabi tabi gidin sorun.
 
Duran adam'daki kişi ismiyle birlikte ve siluetiyle birlikte Ethem burda durmadan 5 saat önce Tayvan'dan yayınlanıyor. Bunlar tesadüf olabilir mi?

Hükümet hiç hata yapmadı mı?

Yok yapmadı. Polis sıfır hata. Polis sapan attı mı? Taş yağmuruna tuttu mu? Molotof attı mı? Hayır, hiçbrini yapmadı. Ne yaptı peki polis? Üstüne saldırana karşı gaz ve su kullandı. Siz olsanız ne yapardınız?


Sokağa çıkanlar arasında hiç masum insan yok muydu?


Masum olanlar olaylar büyüdüğünde evlerine döndü zaten.