BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.429,21
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

O oyun tekrar sahnelenecek

'Aspendos-Yüzyılların Aşkı' balesi Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde tekrar sahnelenecek.

Abone ol

Antalya Devlet Opera ve Balesi dünya prömiyerini 20. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nde gerçekleştirdiği ve izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlanan “Aspendos-Yüzyılların Aşkı” balesini 16 Kasım’da Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde tekrar sahneleyecek.

MÜZİK VE SAHNE DİLİYLE ELE ALINACAK

Roma döneminde yapılan, Selçuklu döneminde elden geçirilen, Cumhuriyet döneminde restore edilerek amacına uygun etkinliklere açılan ve dünyanın en iyi akustiğine sahip görkemli yapılarından biri olan Aspendos Açıkhava Tiyatrosu’nun öyküsü “Aspendos-Yüzyılların Aşkı” balesinde müzik ve sahne diliyle ele alınıyor.

Nugzar Magalashvılı’nin sahneye koyduğu ve dönemin yaşam tarzı içinde, Aspendos kentindeki amfi tiyatronun yapılış öyküsünün anlatıldığı eserde orkestrayı şef Hakan Kalkan yönetirken, dekor Gürcan Kubilay, kostüm Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.
Aspendos şehrinin kralı Andromachos, güzelliği dillere destan olan kızı Belkıs ile ona aşık mimarlar Kesos ile Zenon arasındaki rekabeti konu alan eserde “Belkıs” rolünde Derya Tokgöz, “Zenon” rolünde Tolga Burçak, “Kalia” rolünde Esra Taner, “Kesos” rolünde Yağızhan Danış, “Kral” rolünde Cenk Şahinalp, “Danışman” rolünde ise Devrim Saraçoğlu sahne alıyor.