BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.439,41
HABER /  DÜNYA

Türk Kızılayı’nı soyan hırsızlar yakalandı

Türk Kızılayı, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde afet deposunda meydana gelen hırsızlık olayının ardından zanlıların çaldıkları insani yardım malz...

Abone ol

Türk Kızılayı, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde afet deposunda meydana gelen hırsızlık olayının ardından zanlıların çaldıkları insani yardım malzemelerinin büyük bölümü ile birlikte yakalandığını açıkladı.
Türk Kızılayı, medyada yer alan “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Kızılayı’na tahsis edilen afet deposunda meydana gelen hırsızlık” olayı ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yazılı açıklama yaptı. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Marmara Bölge Afet Depoları’nda meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili yapılan açıklamada, “İlgili birimlerce Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne durum süratle bildirilmiş ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün gayreti ve başarılı operasyonları ile zanlılar ile depolarımızdan çalınan insani yardım malzemelerinin büyük bölümü ele geçirilmiştir. Olayla ilgili adli süreç ilgili makamlar tarafından titizlikle sürdürülmektedir” denildi.
Türk Kızılayı’nın ülke genelinde bulunan tüm yerel ve bölgesel lojistik depolarında hırsızlık ihtimaline karşı gerekli tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, “Depolarımız güvenlik sistemleri ve kamera altyapısı ile donatılmıştır. Ayrıca depolarımızdaki tüm malzeme ve ekipmanlarımız hırsızlığa ve malzemelerin zarar görebileceği diğer durumlara karşı sigortalanmıştır” ifadeleri kullanıldı.
Eksik olan ya da hasar gören malzemelerle ilgili tespitin tamamlanmasının ardından ortaya çıkan zararın sigorta şirketi tarafından karşılanacağı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:
“Türk Kızılayı milletimizin kendisine emanet etmiş olduğu insani yardım malzemelerinin en iyi koşullarda korunup, saklanması ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşması için gerekli hassasiyeti sonuna kadar göstereceğiz.”
(İHA)