BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gökçek kıyamete kadar başkan değil!

Başbakan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "ODTÜ’de bizimdir Ankara Büyükşehir Belediyesi de bizimdir. Melih Gökçek kıyamete kadar büyükşehir belediye başkanı olarak kalmayacak" dedi

Abone ol

AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökçek ve ODTÜ için söylediği sözler dikkat çekti.

İşte açıklamasındaki o kısım;

ODTÜ’de bizimdir Ankara Büyükşehir Belediyesi de bizimdir. ODTÜ arazileri ne Sayın Melih Gökçek’e ne de ODTÜ öğrencilerine aittir. Kamunun malıdır. Kurumlar baki şahıslar fanidir. ODTÜ ormanları kamunun malıdır. Başbakanlığın kendi binası kamunun malıdır.

‘GÖKÇEK KIYAMETE KADAR BELEDİYE BAŞKANI KALMAYACAK’

ODTÜ bu millete aittir. Melih Gökçek kıyamete kadar büyükşehir belediye başkanı olarak kalmayacak. Trafik sıkışıklığında belediye başkanına patlayacaksınız.

“HAYRETLER İÇİNDE KALDIM”

ODTÜ 25 bin kişilik bir camiadır. Bu gürültüyü yapanlar bunun 25’te biridir. Oradaki gençlerin bir şeylere karşı çıkma isteğine de saygı duyuyorum. Mahkeme ne karar verirse bu Melih Gökçek’i de bağlar. ODTÜ’de ormanlar da Eymür Gölü de halkın malıdır. Sayın Rektörün açıklaması var hayretler içinde kaldım… ‘Elimizden başka yerleri de alacaklar’ diyor. Eymür Gölü’ne ODTÜ çalışanları giriyor veya para veriliyor. Ankaralılar oraya girse ne olacak?”

SADİSTLİK GEREKTİRİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün grup toplantısında yaptığı açıklamalara değinen Çelik, Kılıçdaroğlu’nun ‘balyoz’ davası ile ilgili Yargıtay’ın kararını eleştiren açıklamalarıyla ilgili göndermede bulundu.


Kararın açıklanmasının ardından ailelerin üzüntü duymasının, kedere boğulmasının ve göz yaşlarına hakim olamamalarının son derece insani olduğunu ifade eden Çelik, “Bunu anlayabiliriz. Onların aileleri ile empati kurabiliriz. İnsan olarak bu herkesin yapabileceği bir şeydir, Sayın Genelkurmay Başkanı’nın da yapacağı, herhangi bir vatandaşın yapabileceği bir şeydir. Onların eşleri mahkum edilmiş olabilir ama mahkumiyet ailece gelmiş bir mahkumiyet değildir. Suçların ferdiliği prensibinden dolayı onların eşleri, onların çocukları,onların sevenleri elbette bundan dolayı üzüntü duyuyorlar. Onların kederi ve üzüntüsü bir kez daha ifade etmek isterim, ‘bizim için, biçim için sevinç kaynağı’ olamaz. Başkasının kederinden, başkasından üzüntüsünden veya felaketinden memnuniyet duymak sadistliği gerektirir. Biz hiçbir zaman için ‘zebunküş’ olamayız demiştim bir kez daha söylüyorum. Daha bugün gazetelerin birinci sayfalarında yer alan Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın akıbetini lütfen göz önüne getirin. Orgeneral Eşref Bitlis’in akıbetini göz önüne getirin. Elazığ Bingöl arasında hunharca katledilen 33 askerin şehit edilişi ve onun üzerindeki sır perdesini gözünüzün önüne getirin” diye konuştu.

BAHÇELİ'YE EKÖNÖMİ GÖNDERMESİ... TIKLAYIN

Hüseyin Çelik, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dünkü grup toplantısında kendisi hakkında söylediği 'Akordu bozuk sözcü' sözlerine sert dille yanıt verdi. HABERİ OKU

12746.jpg

PİLOTLARA ÜLTİMATOM GİBİ UYARI... TIKLAYIN

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Lübnan'da kaçırılan ve 71 gün esir tutulan Türk pilotları sessiz olmaları konusunda uyardı. HABERİ OKU