BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.431,70
HABER /  GÜNCEL

Gökçek CHPden aday olabilirdi

Saadet Partisi'nin Ankara adayı Candan, Gökçek'i bombaladı. "Onun partisi yok" diyen Candan, "AKP aday yapmasa CHP'den çıkardı" diyor.

Abone ol

Saadet Partisi'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veysel Candan, ''Sayın Gökçek AKP'den aday olmasa, CHP'den aday olurdu. Yeter ki seçilme ihtimali olsun'' dedi.

Candan, Sağlık-İş Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Mustafa Başoğlu ile görüştü.

Candan, burada yaptığı konuşmada, belediye başkanı seçilmesi halinde sağlık alanında uygulamayı planlandığı projeleri anlattı.

Ankara'nın temiz bir içme suyuna ihtiyacı olduğunu belirten Candan, Kızılırmak suyunun kullanılma ihtimaline karşı yüksek donanımlı bir arıtma tesisi yapacaklarını söyledi.

Hava kirliliğini azaltılması için bedava ya da ucuz kömür vermek yerine doğalgazı yaygınlaştırıp fiyatının düşürülmesi için çaba harcayacaklarını dile getiren Candan, yeni sağlık kuruluşları kurmak isteyen sivil toplum örgütlerine katkı vereceklerini ifade etti.

Candan, Ankaralıların sağlıklı, iyi konutlarda, yüksek standartlarda yaşamasını sağlamak için çaba harcayacaklarını kaydetti.

Mustafa Başoğlu da Saadet Partisi'nin son dönemde yükselme eğiliminde olduğunu ve ''başa güreştiğini'' savundu.

Saadet Partisi'nin yerel seçimlerde bir iktidar alternatifi haline gelebileceğini ifade eden Başoğlu, ''Bazılarının parası çok. Parası çok olan değil, hak eden kazansın'' dedi.

Candan, bir basın mensubunun, ''Melih Gökçek'in sağ seçmenin oylarını bölmemesi ve kendisi desteklemesi yönündeki'' çağrılarını hatırlatması üzerine, şunları kaydetti:

''Bölen insan bölmeyin diyor. Zamanında kendisi böldü. Böyle sözlerle polemik yapıyor. Söylediği doğru değil. Zaten onun söylediği anlamda sağcı da değiliz. Sayın Gökçek AKP'den aday olmasa, CHP'den aday olurdu. Yeter ki seçilme ihtimali olsun. Sayın Gökçek'in partisi yok bana göre. Belediyecilik anlayışlarımız taban tabana zıt. Onun içinde zamanında bizden ayrıldı gitti. Bizim yönetimimizde belediyenin harcamaları şeffaf, saydam olacak.Gökçek'in, Ankaralılara söyleyebileceği bir şey yok. Tamamen şov yapıyor. Anormal paralar harcıyor. Bunların kaynağı da belli değil.''

Mevcut belediye yönetiminin doğal gaz sayaçları nedeniyle abonelerden ''usulsüz'' şekilde para aldığını öne süren Candan, bu uygulamayı ''karaborsacılık'' olarak niteledi.