BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Göçmen gençlerin Alman düşmanlığı

Almanya'da göçmen gençler arasındaki Alman düşmanlığının arttığı belirtilerek önlem alınması istendi.

Abone ol

Alman Filologlar Birliği Başkanı Heinz-Peter Meidinger, okullarda göçmen gençler arasında Alman düşmanlığının arttığını savunarak, politikacılara bu konuda önlem almaları çağrısında bulundu.

Meidinger, ''Eğer bir an önce gerekli önlemler alınmazsa Fransa'da olduğu gibi okul çevrelerinde öğretmenler, öğrenciler tarafından terörize edilir hale gelecek'' dedi.

Sınıflarda göçmen öğrenci sayısının sınırlandırılması gerektiğini de savunan Meidinger, eğitim raporlarında, göçmen çocukların oranının yüzde 40'tan daha fazla olduğu okullarda öğrencilerin başarısının azaldığının tespit edildiğini söyledi.

Göçmen çocukların daha iyi okullara gidebilmesi için teşvik edilmesi, okullarda Alman ve göçmen öğrenci dağılımın dengelenmesi gerektiğini belirten Meidinger, ''Kuşkusuz bu potansiyel var. Ancak göçmen ailelerin çocukları sorunlu okullarda yoğunlaşmakta'' diye konuştu.

Eğitim ve Bilim Sendikası Başkan Yardımcısı Marianne Demmer de okullarda göçmen çocukların yoğunlaşmasının önlenemeyeceğini, bunun yerine sorunlu okulların sosyal uzman ve eğitimciler ile donatılması gerektiğini söyledi.