BIST 10.166
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.399,68
HABER /  DÜNYA

Gizemli kuş ölümlerinin nedeni açıklandı

Bazıları kıyamet alameti dedi, bazıları hiç bir anlama veremedi. İşte sonunda gökyüzünden yağan kuşların nedeni açıklandı

Abone ol

Amerika'nın Arkansas eyaleti ve İsveç'te yılbaşı gecesi gökten ölü düşen 3 bin kadar kızıl kanatlı siyah kuşun gece yarısı havai fişek gösterisinin gürültüsü nedeniyle yuvalarından çıkarak korkuyla kontrolsüz uçmaları ve duvarlara, araçlara çarparak öldükleri belirtildi.

İsveç'in Falköping kentinde yol üstünde bulunan 500 kadar ölü kuşun ölüm nedeniyle ilgili ilk araştırma tamamlandı. Kuş uzmanları veteriner laboratuarındaki incelemelerden sonra kuşların ölüm nedenini çarpma olarak değerlendirdi. Yapılan laboratuvar incelemesinde kuşlarda enfeksiyon ve virüse rastlanmadı. Falköping kentinde yol üstünde görülen ölü kuşlar panik yaratmış çevre halkı bulaşıcı hastalık korkusuyla evlerine kapanmıştı.

Araştırmayı yapan uzmanlardan Marianne Elvander, kuşların ölümüne yol açan iç kanamanın şiddetli çarpma yüzünden meydana gelmiş olduğu sonucuna vardıklarını söyledi.

Arkansas'taki kuş ölümlerinin yılbaşı gecesi atılan havai fişeklerle bağlantısı olabileceği üzerinde durulurken havai fişeklerin yol açtığı gürültünün kuşları strese sokabileceği ve strese kapılan kuşların yol kenarlarındaki trafik işaret levhalarına çarpmış olabileceği belirtildi. Kargaların karanlıkta iyi görmedikleri için gece uçmayı sevmedikleri, paniğe kapılan kuşların çatılardaki yuvalarından havalandıkları tahmin ediliyor.