BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.426,10
HABER /  GÜNCEL

Cep telefonu ile yakayı ele verdiler!

Eskişehir'de ödürdükleri kişiyi yol ortasına atan kişilerin şansları yaver gitmedi ve bakın yakayı nasıl ele verdiler?

Abone ol

Eskişehir'de, 2 Ocak'ta yol kenarında cesedi bulunan kişinin cinayete kurban gittiği belirlendi. Maktulün kredi kartlarıyla para çeken cinayet zanlıları, ATM'deki kamera görüntüleri sayesinde yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2 Ocak'ta merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Karadere köyü yakınlarında boş arazide battaniyeye sarılı bulunan erkek cesediyle ilgili soruşturma başlatan Tepebaşı Jandarma Komutanlığı ekipleri, öldürülen kişinin 28 Kasım'da kayıp başvurusu yapılan Mehmet Kaya (45) olduğunu belirledi.

Köpekler tarafından parçalanan cesette yapılan otopside Kaya'nın vücuduna 7 kez bıçak saplandığı, kafasına çekiçle vurulduğu ve boynunun kabloyla sıkıldığı tespit edildi.

Organize sanayi bölgesindeki bir fabrikada işçi olarak çalışan Kaya'nın kaybolduğu 22 Kasım ve daha sonraki tarihlerde kredi kartlarından 4 bin 500 TL'ye yakın harcama yapıldığını ve para çekildiğini belirleyen jandarma ekipleri, söz konusu bankaların ATM'lerinde bulunan kameralar ile maktulün cep telefonu kayıtlarını incelemeye aldı.

Kayıtlarda, Işıklar Mahallesi'nde oturan Kaya'nın zaman zaman bir araya geldiği ve cep telefonuyla son konuştuğu kişi olan komşusu K.A'nın (24) para çekerken kaydedilen görüntülerini maktulun eşinin yardımıyla saptayan jandarma ekipleri, söz konusu şüphelinin evinde Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle arama yaptı.

Şüpheli K.A'nın üzerinde tabanca ve bıçak ele geçiren güvenlik güçleri, evide de maktule ait temizlenmeye çalışılan kan izlerini saptadı. Jandarma ekipleri, yaptıkları araştırma ve incelemelerde Mehmet Kaya'nın, K.A'nın evinde içki içtikten sonra öldürüldüğünü saptadı.

K.A'nın cinayeti, erkek arkadaşı E.E. (20) ile birlikte işlediği, bu sırada Adana'daki evinden kaçıp Eskişehir'e geldiği bildirilen kız arkadaşı K.K.

(17) ve E.E'nin kız arkadaşı Z.Ş'nin de (21) evde bulunduğu, iki kızın, maktule ait kan izlerini yok etmek için evde kapsamlı temizlik yaptıkları belirlendi.

Parasını gasbetmek amacıyla evde öldürdükleri Mehmet Kaya'nın cesedini yol kenarına attıkları iddia edilen K.A ve E.E. ile onlara yardım ettikleri bildirilen kız arkadaşları gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.