BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türk erkeği eşinden şiddet görüyor!

Almanya’nın Hamburg kentinde aile hukuku uzmanı Gülşen Kurt, son zamanlarda eşleri tarafından Türk erkeklere yönelik şiddetin arttığını söyledi.

Abone ol

Almanya’nın Hamburg kentinde aile hukuku uzmanı Gülşen Kurt, son zamanlarda eşleri tarafından Türk erkeklere yönelik şiddetin arttığını söyledi. Kurt, aile birleşimi çerçevesinde Almanya’ya gelen Türk erkeklerin daha fazla şiddete maruz kaldığını belirtti.

 TEHDİT EDİLİYORLAR

Bugüne kadar aile içi şiddetin hep erkek tarafından yapıldığı zannedildiğini anlatan Kurt,  “Kadınlar şiddet olarak, dayaktan çok nafaka davası açmak, eşini evden atmak, çocukları babaya göstermemek, küfür ve hakaret ya da ‘Seni Türkiye’ye gönderirim’ şeklinde tehdit yöntemleri uyguluyor” açıklamasını yaptı.

YARGIÇLAR TÜRK ERKEKLERE ÖNYARGILI

Almanya’da baskı ve şiddete maruz kalan erkeklerin sığınabileceği erkek sığınma evleri bulunmadığına da dikkat çeken hukuk uzmanı Kurt, eşleri tarafından evden çıkarılan erkeklerin, evsizlerin kaldığı barınaklarda yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldığını söyledi. Kurt, Alman hukuk sisteminin ayrımcı olduğunu ve bunu davalarında açıkça gördüğünü savundu.  Gülşen Kurt, “Bir kavgada Türk ile Alman mahkemelik olmuşsa, Türk haklı bile olsa haksız çıkarılmaya çalışılıyor. Şiddet konusunda Alman yargıçların Türk erkeklere karşı önyargısı var” diye konuştu.