BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Merakla beklenen üç film vizyonda!

Vizyona girmeden tartışmalar yaratan Hür Adam ve kahkaha ustasının merakla beklenen ikinci filmi. İşte hafta sonu eğlencenin adresinde size sunulan seçenekler..

Abone ol

Sinemaseverler bu hafta ikisi yerli, biri yabancı 3 filmle buluşacak.

HÜR ADAM

Mehmet Tanrısever'in yönettiği ve Mürşit Ağa Bağ, Tarık Tanrısever, Engin Yüksel ile Mesut Çakarlı'nın oynadığı ''Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi'' filmi, dramatik biyografi anlatımıyla dikkat çekiyor.

Filmde, Said Nursi'nin hayat mücadelesi, ''Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam'' sözünden yola çıkarak anlatılıyor.

Said Nursi'nin, ''Eski Said'', ''Yeni Said'' ve ''Üçüncü Said'' olarak bilinen üç dönemi anlatılan filmde, Said Nursi'nin mücadelesine başladığı yıllarda, sürgün olarak gönderildiği küçük bir belde olan Isparta Barla'dan başlayarak bütün dünyaya yayılan eserlerinin zorlu yolculuğundan kesitler taşıyor. Bugüne kadar pek çok ilmi ve edebi çalışmaya konu olan ''Bediüzzaman''ın hayatı, merak edilen ve karanlıkta kalan birçok yanıyla filmde yer alıyor.

EYYVAH EYVAH 2

Hakan Algül'ün yönettiği ve Ata Demirer, Demet Akbağ, Özge Borak Şakrak ile Salih Kalyon'un oynadığı ''Eyyvah Eyvah 2'' filmi, komedi sahneleriyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Klarnet'in renk kattığı filmin konusu şöyle:

Serinin birinci filminde, babası Ali Rıza Şeker'i bulan Hüseyin için artık halledilmesi gereken tek bir şey kalmıştır; o da Geyikli'deki sevdalısı hemşire Müjgan'a kavuşmak ve Firuzan ablasının hediye ettiği yüzüğü verip Müjgan'ın kalbini kazanmak.

Can dostu Firuzan ablası, babası Ali Rıza Şeker ve terzi Ramiz ile beraber Geyikli'ye yola çıkan Hüseyin, bu serüvende de hayatının Eyyvah Eyvah zamanlarını Firuzan ile paylaşacak, onlar artık yola beraberlerdir.

Babası Ali Rıza Şeker ve dostu Firuzan'la birlikte Müjgan'a koşan Hüseyin'i bu filmde de ilk filmdeki gibi bir çok sürpriz beklemektedir.

Hüseyin'in yolunu gözleyen dedesi ve ninesinin, yıllar sonra çıkıp gelen baba Ali Rıza Şeker'in ve diğer kahramanların yeni hikayesini bize yine klarnet anlatacak.

GÜZEL BİR HAYAT DÜŞLERKEN

Danis Tanovic'in yönettiği ve Miki Manojlovic, Boris Ler, Mira Furlan ile Jelena Stupljanin'in oynadığı ''Güzel Bir Hayat Düşlerken'' filmi, trajik bir hikayeyi konu alıyor. Filmin konusu şöyle:

Yıl 1991, Hersek''in güneyinde küçük bir köy, savaş henüz sona ermiş. Yıllar süren komünist rejimin devrilmesiyle Divko, Almanya'da geçirdiği yirmi yıllık sürgünün ardından Hersek'teki memleketine geri döner.Niyeti intikam ve hesaplaşma olan Divko'nun ilk hedefi ise ülkeyi terk etmek zorunda kaldığında peşinden Almanya'ya gelmeyen eski karısı Lucija'dır. Altında yeni model bir Mercedes, kolunda güzel sevgilisi, yanında kara bir kedi ve tonla para ile gelen Divko, Lucija ile yirmi yaşındaki henüz olgunlaşmamış oğulları Martin'i zorla aile evinden attırır. Bir yandan da Martin'le yeniden bir babaoğul ilişkisi kurmaya çalışmaktadır. Başlarda para ile tüm dertlerini çözüyor gibi görünse de hayatı alt üst olmaya başlamıştır.

Herkes gündelik kaygılarla boğuşurken, Hırvatistan Yugoslavya'dan ayrılır. Tüm Yugoslavlar taraf tutmaya zorlanır ve Sırplar Dubrovnik'i bombalamaya başlar. Bulundukları yer yüksek alarm bölgesi ilan edilmiş olmasına rağmen çoğu insan herhangi bir şeyin Bosna Hersek'i bölmesinin mümkün olmadığını düşünmektedir. Bu esnada Divko da son bir atakla talihini yenmeye çalışır. Savaş havası hüküm sürerken, derin duygular ve sadakat iki zorlu karar arasında sorgulanır; gitmek veya kalmak...