BIST 10.056
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.434,35
HABER /  DÜNYA

Bu ülkeye gitmeden önce yeniden düşün!

Dünyanın en soğuk ülkelerinden biri olmasına karşın bu sene termometreler onları bile şaşırtıyor.

Abone ol

Rusya Meteoroloji Enstitüsü, bu yıl kış mevsiminin beklenenden daha soğuk olacağını açıkladı.

Bu yıl kış aylarının diğer yıllara göre oldukça soğuk geçeceğini aktaran Meteoroloji Enstitüsü Başkanı Aleksandr Bedritskiy, sadece Rusya'nın Avrupa bölgesinde hava sıcaklığının diğer bölgelere oranla daha yüksek olacağını açıkladı. Bedritskiy ayrıca, son 110 yıl içerisinde Rusya'da, kış aylarında sıcaklığın artı 2 derecenin üstüne çıktığı 11 kış yaşandığını, bu 11 kışın 9'unun son 30 yılda meydana geldiğini belirtti.

Öte yandan Başbakan Vladimir Putin karanlıkta hiçbir yerleşim biriminin bırakılmamasını, ağır kış koşullarında zor durumda olanlara en kısa sürede yardım ulaştırılması talimatı verdi.

Rusya'nın kuzeydoğusunda bulunan Ohotsk Denizi'nde, hava sıcaklığının sıfırın altında 14-17 derece, buz kalınlığın "onuncu derece" olduğu belirtilen bölgede mahsur kalan 5 gemiden 2'si "Amiral Makarov" buzkıranı tarafından kurtarıldı.

"Amiral Makarov" buzkıran gemisinin, 31 Aralıkta buzda mahsur kalan "M. Yelizaveta" ve bölgeye yardıma giderken buza saplanan "Magadan" buzkıranını kurtardığını açıklandı. Bu denizde 31 Aralık'ta 4, 3 Ocak'ta 1 olmak üzere toplam 5 gemi ve 500'ü aşkın denizci mahsur kalmış, yardıma giden 2 buzkırandan biri olan "Magadan" buzkıranı da buza saplanmıştı.