BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.389,22
HABER /  DÜNYA

Gineli darbeci iktidar istemiyor

Gine'de Cumhurbaşkanı Lansana Conte'nin ölümünün ardından darbe yapan Albay Moussa Dadis Camara şaşırttı.

Abone ol Afrika'nın batısında Gine'de Cumhurbaşkanı Lansana Conte'nin ölümünün ardından darbe yapan Albay Moussa Dadis Camara, "İktidarda gözüm yok" dedi. Camara, iki yıl sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Conte'nin ölümü ardından Demokrasi ve Kalkınma İçin Ulusal Konsey adına konuştuğunu belirten Camara, hükümeti, meclisi ve kurumları feshettiklerini ve anayasayı askıya aldıklarını ilan etmişti. Bu ilana karşılık Meclis Başkanı Aboubacar Sompare ve Başbakan Ahmed Tidiane Souare görev başında olduklarını ilan etmişti. Ancak dün akşam, Camara, konsey tarafından cumhurbaşkanı olarak atandı.

Uluslararası Fransa Radyosu'na konuşan Camara, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak gibi bir isteğim yok. İktidarda gözüm olmadı." diye konuştu. Camara, ilk başta cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2 ay içinde yapılacağına söylemesine rağmen daha sonra bunu 2 yıl olarak değiştirdi. Müdahaleyi savunan Camara, bunu "sivil hareket" olarak nitelendirdi.

Bu arada, Camara, başkenti turladığı sırada bazı Ginelilerin, darbeciye "Genç Obama" diye de isimlendirdi.