BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,38
HABER /  GÜNCEL

Gezi'de seyyar satıcı gerginliği

Gezi Parkı'ndaki bekleyiş sakin bir şekilde devam ediyor. Halayların çekildiği, şarkıların söylendiği parkta bugün ufak bir arbede çıktı. Seyyar satıcılar, kendilerini parktan çıkarmaya çalışan bazı kişilere direnince, gerginlik yaşandı.

Abone ol

Taksim Gezi Parkı'ndaki gruplar, bekleyişlerini slogan atarak ve halay çekerek sürdürüyor. Akşam saatlerinden itibaren kalabalığın arttığı Gezi Parkı'nda ve Taksim Meydanı'nda eylemcilerin bazıları müzik eşliğinde eğlenerek vakit geçiriyor.

İstanbul'da verecekleri konseri iptal eden "Bagad İstanbul" adlı müzik grubunun üyeleri, Taksim Meydanı'na geldi.

Gezi Parkı'nın merdivenlerinde mini bir konser veren müzik grubu üyeleri, daha sonra parkta bir süre eylemcilerle oturdu. Taksim Meydanı'nda ve Gezi Parkı'nda farklı gruplar tarafından kurulan sahnelerden ve otobüslerden yapılan müzik yayını devam ediyor.

Zaman zaman davul zurna eşliğinde halay çeken eylemciler, ara sıra slogan atıyor.

"Taksim Dayanışma Platformu" yazılı yelek giyen bazı kişiler ile parkın dışına çıkarmak istedikleri seyyar satıcılar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Seyyar satıcıların direnmesi üzerine, gruptakiler bu isteklerinden vazgeçti.

Yabancı basın kuruluşlarının da parktaki canlı yayınları devam ediyor.

GÜMÜŞSUYU VE DOLMABAHÇE'DE BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Öte yandan Gümüşsuyu Parkı'nda da bir grup eylemci, Dolmabahçe'de de polis bekleyişini sürdürüyor.

Gümüşsuyu Caddesi boyunca 11 noktada oluşturulan barikatlardan birine "Abdullah Cömert", birine de "6. Filo" yazısının asıldığı görüldü.

Çevredeki seyyar satıcılar da yiyecek ve içeçek dışında tıbbi maske, deniz gözlüğü ve sprey boya satışı yapıyor.