BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Gezi eylemcilerine böyle seslendi

İstanbul'da konuşan Başbakan Erdoğan Gezi Parkı eylemcilerine seslendi. Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine karşı değişen üslubu dikkatlerden kaçmadı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-  Başbakan 11 gündür devam eden Gezi eylemleri hakkında konuştu. Son günlerdeki sert üslubunu bir kenara bırakan Erdoğan'dan beklenen ılımlı mesajlar geldi.

Gezi eylemcilerine seslenen Erdoğan, “Çevrecilikte ortaklık yapacaksanız gelin bu başbakanınızla yapın. Bizim karşı olduğumuz şiddettir terördür vandallıktır. Demokrasi talebiyle ile karşıma çıkana canım kurban” dedi.

"Yüzde 50'yi zor zaptediyorum" söylemini de değiştiren Erdoğan, "Bize yüzde 50 bize oy verdi diye biz yüzde 50'nin partisi değiliz. Yüzde 100'ün partisi olarak millete hizmet veriyoruz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan Maçka’daki Swiss Otel’de düzenlenen ’Avrupa Birliği Bakanlığı Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avruya Birliği için Ortak Gelecek’ konulu konferansa katıldı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

SOSYAL MEDYANIN YALAN KAMPANYALARI VAR

Son günlerde Taksim Gezi Parkı düzenlemesi olayları kimseyi yanlış düşüncelere sürüklemesin. Burada dezenfarmosyon var. Sosyal medyanın yalan kampanyaları var. Hepsi elimdedir. Her şeyden önce muhatabınızı bileceksiniz. Burada muhatap söz konusu değil.  Milletin parlamentodaki temsilcileri ne iş yaparlar diye sormaz mısınız?

ORTAKLIK YAPACAKSANIZ BAŞBAKANINIZLA YAPIN

Gezi ile ilgili alakalı animasyon görüntüleri 2011 seçimleri öncesi yaptım. O günden bugüne kimsenin sesi çıkmadı. Çevre hassasiyeti olan kardeşlerime sesleniyorum.Çevrecilikte ortaklık yapacaksanız gelin Başbakanınızla yapın. Çünkü ben çevreyi tarihi kültürü yeşili ile tanıdım. Ben belediye başkanlığı yaptım. Çevreciliğin ne olduğunu bilirim.

Taksim Gezi Parkı’na daha önce Sheraton vardı. O zaman yeşil alanlar söküldü.  Kusura bakmasınlar Taksim Gezi Parkı'na otel yapılırken ağaçların kesilmesini neden engellemediler. Koç Üniversitesi orman alana yapılmıştır. Başbakan olarak onlarla savaş verdim. Onbinlerce 10 -15 yaş üstü ağaçlar Kilyos'ta sökülmüştür.

Dönemin cumhurbaşkanı açılış yaparken, ' Buranın yapılmasına mani olanlar nerede' dedi. Cezaevindeydim. Çıktım ve yargı meselesine devam ettim. Yargı orayla ilgiili Turkiye Cumhuriyet'nin haklılığını teyit etti. Koç üniversitesi oranın yıkılma durumuda var. Biz orman bakanlığımıza hayır dedik. Kirayı ödesinler dedik. Aynı şey Sabancı Üniversitesi için de geçerli.  Bu ülkede belli kaymak takım bazı yerleri istediği gibi değerlendirmeye alışmıştı. Bizim iktidarımız bunu değiştirdi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ İSTEMEYENLER BU OLAYIN İÇİNDE

Çözüm sürecini istemeyenlerin bu olayların içinde yer aldığını bilmenizi isterim. Çevreci olmak kamu mallarına zatrar vermek değildir. Çevreci olmak ağaçları, saksıları yakıp yıkmak değildir. Çevreci olmak insanları öldürmek değildir. Bize ders vermeye çalışanlar Wall Street olaylarını nereye koyacaklar.  Bu olanlara karşı tepki ne oldu? Bu soruya cevap bulmak istiyorum.

BU TALEPLE KARŞIMA GELENE CANIM KURBAN

Bizim karşı olduğuımuz şiddettir terördür vandallıktır. Başkalarının özgürlüğünü tehdit eden anlayıştır. Demokrasi talebiyle ile karşıma cıkana canım kurban.

VANDALİZM MENSUPLARI KARŞIMIZA ÇIKIYOR

AKM depreme dayanıksız. Bize tehlike yaratabilir. Oraya opera binası yapalım dedik. Vandelizm mensupları çıkıyor yıktırmayız diyor. Halkım bize desteğini verdi. İstanbul halkı bize destek verdi. Oranın alanı bile AVM için mümkün değil. Olabilir dedik. Şehir müzesi de olabilir dedik. İstanbulumuzun şehir müzesi de yok.

BİZİ GÖTÜRECEKSE MİLLET GÖTÜRÜR

Biz olayların ilk başında yapılan müdahale ile ilgili müdahale için gereğinin yapılacağını ifade ettik. Avrupa'nın farklı ülkelerinde böyle olay yaşansa bunları yapanlar bizdekinden daha sert müdahale  görür. AK Parti hükümetleri olarak 10.5 yıl içinde anti demokraitik saldırılara maruz kaldık. Partim hakkında kapatma davası açıldı. Biz tabanımızı meydanlara dökmedik. Hukuk içinde kaldık mücadelemizi verdik. Tabi bugüne kadar herbirinin farklı ambalajı var ama niyetleri aynı. Biz her zaman demokrasiyi, seçimi, eşit hakları savunurken birileri karşımıza tehditlerle  çıktı. Bu saldırıların tamamına göğsümüzü siper edeceğiz. Bizi millet getirdi eğer götürecekse millet götür.Başkaları değil. Hükümetle meselesi olan bunu sandıkta görür. Hükümete hesap sormak isteyen sandıkta sorar. 

BİZ YÜZDE 100'ÜN PARTİSİYİZ

Bundan hariç parlementodan esip gürlüyorlar. Şunu herkes bilsin milli iradeye karşı saldırıya asla boyun eğmeyiz. Biz toplumsal hadiseleri okuruz objektif biçimde değerlendiririz.  Yüzde 50 bize oy verdi biz yüzde 50'nin partisi değiliz. Yüzde 100'ün partisi olarak millete hizmet veriyoruz. 

FAİZ LOBİSİ HEVESLENMESİN

Gazetelere, uluslarası medyaya parayı basmak suretiyle ilan verenler orada Türkiye'nin bu hale gelmesini hazmademeyenlerin olduğunu biliyoruz. Kaynakları biliyoruz. Türkiye'nin güç devşirmesinden rahatsız olanların attığı adımdır. Faiz lobisi fazla heveslenmesin onlar da hedeflerine ulaşamayacak.