BIST 9.999
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.439,32
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan Gezi Parkı'na selam

Abdullah Öcalan'la görüşen BDP heyetinden BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş gazetecilere bir açıklama yaptı.

Abone ol

İmralı Adası'na BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'la giderek Abdullah Öcalan 'la görüşen BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş , BDP İstanbul il binasında basın toplantısı yaptı. Toplantıya Sebahat Tuncel ve Pervin Buldan da katıldı.

Demirtaş, Abdullah Öcalan’ın ilettiği mesajını açıkladı. Demirtaş, Öcalan’ın "Öncelikle herkese selam ve saygılarımı sunuyorum. İçinde bulunduğum süreci sağlıklı yürütmek için devletle olan görüşmelerim devam ediyor. Şu anda devam eden çatışmasızlık ortamı tümüyle benim çabam ve inisiyatifimle gelişmiştir. Şu ana kadar üzerime düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdim. Umarım hükümet de kendi üzerine düşen sorumluluklara aynı ciddiyetle yaklaşır. Bu dönemde beni kullanıp aldatabileceğini düşünenler yanılıyor. Tarihi sorumluluklarımın farkında olan bir önderim. Çabalarım daha fazla demokrasi ve özgürlük için. Muhataplarımın da bu fırsatı doğru değerlendirerek aynı çaba içinde olmalarını diliyorum." dediğini belirtti.

ÖCALAN'IN GEZİ YORUMU: SELAMLIYORUM

Demirtaş, Öcalan’ın Gezi Parkı ile ilgili olarak da "Direnişi anlamlı buluyor ve selamlıyorum. Elbetteki bu duruş yeni bir siyasal kırılma yaratmıştır. Ancak hiç kimse ulusalcı, milliyetçi, darbeci çevrelere de kendini kullandırmamalı. Bu hareketin onların denetimine girmesine Türkiyeli demokrat, devrimci, yurtsever ve ilerici çevreler izin vermemelidir"dediğini belirtti.