BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gezi zekalılar yaptıklarımızı tahayyül bile edemez

Başbakan Erdoğan 3. havaalanının açılışında yaptığı konuşmada Gezi eylemcilerine ve Gülen cemaatine yüklendi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Biz sadece bir havalimanı değil bir zafer anıtı, milletin özgüvenini inşa ediyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, Gezi eylemleri sırasında hükümetten 3. havaalanı projesini iptal etmesini isteyen Gezicileri hedef aldı:

"Biliyorsunuz geçen yılın Mayıs ayında bazı 'gezizekalılar' türedi. Bu 'gezizekalılar' maalesef bu havalimanını hazmedemediler. Çünkü onların böyle devasa bir havalimanının yapılmasını tahayyül etmeleri mümkün değildir."

KENDİLERİNİ TÜRKİYE DÜŞMANLARINA KİRALADILAR

17 Aralık operasyonunu yapanların kendilerini Türkiye'nin düşmanlarına kiraladıklarını belirten Erdoğan, "3. havalimanın yapacak iş adamlarını toplayıp projeyi engellemekti amaçları" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Yeniköy'de 3. Havaalanı Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasınadan satır başları şöyle:

3. havaalanı açıldığında 120 bin kişi istihdam edilecek, hastane, otel, kongre merkezi olacak, hepsi bu havalimanınıda bulunacak. Kendi enerjisini üreten, çevreci yeşil bir havaalanı olacak. Sadece büyüklüğüyle değil, sosyal yapısıyla en büyük 3. havalimanını Türkiye ve dünyaya kazandıracağız.

Türkiye'nin ticareti canlanacak, ekonomisi büyüyecek. Altını çizmek istiyorum, kamu kanaklarıyla değil, özel sektör yap-işlet-devret modeliyle yapacak. Kamu kaynaklarını kullamadığımız gibi kamuya kaynak da kazandırmış oluyoruz. Bu yatırımın temelini atarken, 77 milyonun ülkesiyle iftihar etmesini arzuluyorum. Türkiye artık bu seviyelere ulaştı. Gemilerle yurtdışından iş makinaları geliyor burası için.

GEZİ ZEKALILALAR TÜREDİ

3. Havalimanı tanıtım filmi

Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla temeli atılacak olan 3. Havalimanı'nın tanıtım filmi görüntüleri yayınlandı. İzlemek için tıklayın

Geçen yılın Mayıs ayında bazı Gezi zekalılar türedi. Bu gezi zekalılar, bu havalimanını hazmedemediler. Onların bunun yapılmasını tahayyül etmesi mümkün değildi. Onların hayali bizim fiilerimizin ulaştığı yere ulaşamaz.

Biz Türkiye'nin marka olduğu günlere dönmek istiyoruz. O günler geri gelecek, sene 2023'te. Biz bu yola çıktık. 2017'de bu havalimanının ilk etabını inşallah açıyoruz. Türkiye en büyük dünyanın en büyük havalimanını yapacak seviyeye ulaştı. 

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ GELECEK YIL AÇILIYOR

Bu vatan hainler Yüksek Hızlı Tren'in kablolarını kestiler, 250 noktada. Hırsızın mumu da yatsıya kadar yanar. Çok yakında hızlı tren devreye girecek. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde 5 bin kişi çalışıyor. Bu millete aşığız, daha yapacak çok işimiz var. 3 köprünün üzerinden de bir tren geçiyor. Yavuz Sultan Selim gelecek yıl açılacak. Yan gelip yatanların işi değil bunlar.

HAVALİMANI DEĞİL, ZAFER ANITI İNŞA EDİYORUZ

Bugün biz bir havalimanı değil, aslında bir zafer anıtı inşa ediyoruz. Biz sadece havalimanı değil, milletin özgüvenini inşa ediyor, asırlar süren o mutsuzlukları, kırgınlıkları, karamsarlığı bugün artık tamir ediyoruz

Bu projeninin ne kadar büyük olduğunu anlamanız için yapılan düşmanlıklara bakın. İhalesini 13 Mayıs'ta yaptık, sonra Japonya'yla nükleer santral için imza attık. IMF'ye borcu sıfırldık. Bunlar birilerini rahatsız etti. Burada bir şeyi açık açık ifade edeceğim. Geçen yıl sokağa çıkanlar günlerce cam çerçeve indirip polisle çatışanlar neye alet olduklarını anlamadılar. Onlar maşa, onlar kullanıldılar, onlar piyon olarak kullanıldar. Türkiye'nin kutlu yürüyüşünün engellenmesi için yürüdüler. Dertleri ağaç değildi. Kendine solcu, çevreci, ulusalcı, anti-kapitalist Müslüman diyenler, ne demekse o, bir araya geldiler.

OPERASYONA YOLSUZLUK GÖRÜNTÜSÜ VERMEK İSTEDİLER

17 Aralık ve 25 Aralık'ta kendini Türkiye'nin düşmanlarına kiralayan bir örgüt karşımıza çıktı. 3. havalimanın yapacak iş adamlarını toplayıp projeyi engellemekti amaçları. Operasyona yolsuzluk görüntüsü vermek istediler. O tuzakları bozduk.

Türkiye artık eski Türkiye değil, kendisine çizilen role mahkum olmuş bir Türkiye değil. Burada tekrar söylüyorum, bu bölgede bu dünyada biz de varız. Artık gündemi belirleyen bir Türkiye var. Yükselen demokrasisiyle bir Türkiye var ve bundan sonra da olacak. Biz barış, dostluk kardeşlik, hukuk ve adalet için varız. 

hava.20140607181159.jpg