BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Öcalan eylemine vatandaş tepkisi

İstanbul Şişli’de Abdullah Öcalan lehine eylem yapan gruba yoldan geçen bir vatandaş, "Zorunuza gitmiyor mu şehitlerin kanları?" diye tepk...

Abone ol

İstanbul Şişli’de Abdullah Öcalan lehine eylem yapan gruba yoldan geçen bir vatandaş, "Zorunuza gitmiyor mu şehitlerin kanları?" diye tepki gösterdi. Polis, tepki gösteren vatandaşı taksiye bindirerek uzaklaştırdı.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi kadınlar, Şişli Camii önünde toplanarak ‘Öcalan’a Özgürlük’ eylemi yaptı. Eyleme BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de katıldı. Ellerinde dövizlerle Şişli Camii önüne gelen grup, burada ‘Öcalan Özgürlük’ adı verdikleri standı kurmak istedi. Bunun üzerine çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polis, grubun stant kurmasına izin vermedi. Bu sırada bir vatandaş, "Ne mutlu Türk’üm diyene. Zorunuza gitmiyor mu şehitlerin kanları?" diye bağırarak stant açmak isteyen gruba tepki gösterdi. Polis tarafından ticari taksiye bindirilen kadın olay yerinden uzaklaştırılırken, bu arada BDP’li grup Abdullah Öcalan posteri açtı. Polisin uyarılarını üzerine grup posteri indirerek basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklaması yapan Sabahat Tuncel, “Artık bu ülkenin çocukları dağda bu savaşta ölmesin diyorlar. Bunun için müzakerelerin devam edip sağlıklı yürümesi için Abdullah Öcalan’a özgürlük diyorlar” dedi.
Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra sessizce alandan ayrıldı.
(İHA)