BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı'nda dün gece neler oldu?

Bazı grupların Taksim'de toplanması nedeniyle kapatılan Gezi Parkı, geceyarısı yeniden açıldı.

Abone ol

15 Haziran'dan itibaren yapılan ağaçlandırma, peyzaj ve çevre düzenlemeleri nedeniyle vatandaşların girişine yasaklanan Gezi Parkı 23 gün sonra bugün saat 14.30 sırlarında halkın kullanımına açılmıştı.

Ancak akşam saat 17.30 sıralarında ise park boşaltımış ve vatandaşlara kapanmıştı. Parkın kapanmasının ardından İstiklal Caddesi üzerinden Gezi Parkı'na girmek isteyen gruba polis müdahalede bulunmuştu.

gezi-parki-toma.jpg

500 KİŞİ GECEYARISI SLOGAN ATTI

Gezi Parkı saat 00. 30 sıralarında ise yeniden halka açıldı. Parkın açılmasının ardından çok sayıda kişi parka girdi. Yaklaşık 500 kişilik bir grup ise parkın içinde slogan atmaya başladı. Grubun Gezi Parkı'ndaki eylemi polis müdahalesiyle bitti.

gezi-parki.20130709081155.jpg

KAPATILDIKTAN SONRA POLİS GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE ETTİ

Gezi Parkı'nın 23 gün sonra halka açıldıktan sonra tekrar kapatılmasının ardından, polisin Taksim Meydanı'nda toplanmak isteyen gruba müdahale etti. Müdahalenin ardından gözaltılar yaşandı.

Akşam saatlerinde kapatılan Gezi Parkı ise gece yarısı yeniden açıldı. Parka girişler sırasında vatandaşların üstleri de arandı.

gezi-parki.polis.jpg

TOMA'LARLA KOVALAMACA

Gezi Parkı'nın halka açıldıktan sonra tekrar kapatılmasının ardından Taksim Meydanı'nda hareketli saatler yaşandı.Taksim'de gerginliğin yoğunlaştığı nokta İstikla Caddesi oldu. Yaklaşık 2 saat önce toplanan ve Taksim Meydanı'na girmek isteyen kalabalık, TOMA'ların müdahalesiyle İstiklal Caddesi'ne geri dönmeye zorlandı.

İlk müdahaleden bir süre sonra polis, İstiklal Caddesi'ndeki kalabalığa bu sefer gazlı müdahalede bulundu.

TEHLİKELİ GERGİNLİK

toma.20130709081249.jpg

İstiklal Caddesi Tünel kesiminde ise tehlikeli bir gerginlik yaşandı. Karşıt görüşlü iki grup arasında yumruklar ve tekmelerin kullanıldığı bir kavga yaşandı. Meydan civarında ve Sıraselviler yönünde zaman zaman ambulansların girip çıktığı görüldü. Polis, müdahelenin ardından gözaltılara başladı.

VALİ MUTLU'DAN MESAJ

Gezi Parkı 15 Haziran'da kapatılmasının ardından peyzaj çalışmasının tamamlanmasıyla bugün halka açılmıştı. Açılışta yer alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çıkışta yaptığı açıklamada, Taksim Dayanışması'nın 19.00'da Taksim'de toplanılması çağrısı hakkında açıklamada bulundu.

Mutlu, 'Parkları gösteri alanına dönüştürmek İstanbullulara eziyettir, bu çağrıyı yapanlar suç işlemektedir" dedi.


Taksim'de silahlı saldırgan

Taksim İstiklal Caddesi'nde başlayan tartışma silah sesiyle son buldu. Polis silah kullanan kişiyi gözaltına aldı.
taksimde-silahli-saldirgan.jpg

VALİ MUTLU : PARK GÖSTERİ YAPMAYANA AÇIK

Dün basın toplantısıyla açtığı Gezi Parkı olaylarla kapanınca Vali Mutlu açıklama yaptı : "Gezi Parkı açıktır ama gösteri yapmak istemeyenlere açıktır. 'Ben gösteri yapacağım' diyorsanız, parklar gösteri alanı değildir."

TAKSİM'DE TEHLİKELİ KAVGA

taksim-gezide-kavga.jpg