BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı şiiri Valiyi duygulandırdı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, MÜSİAD Girişimcilik Merkezi projesinin tanıtımına katıldı. Tanıtımda, Gezi Parkı olaylarındaki süreçle i...

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, MÜSİAD Girişimcilik Merkezi projesinin tanıtımına katıldı. Tanıtımda, Gezi Parkı olaylarındaki süreçle ilgili okunan şiir Vali Mutlu’yu duygulandırdı.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Kalkınma Ajansı, MÜSİAD, Genç MÜSİAD ve Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Girişimcilik Merkezi’ projesinin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıya ayrıca AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammet Bilal Macit, CHP Milletvekili Faik Tunay ve çok sayıda davetli katıldı.

VALİ MUTLU’YA GEZİ PARKI ŞİİRİ
Programın başlamasıyla gençler İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya bir sürpriz yaptı. MÜSİAD üyesi Ömer Ekinci, Gezi Parkı sürecinde yaşananlar ve Vali Mutlu’nun sağduyulu tavrı ile ilgili bir şiir kaleme aldı. Gezi Parkı olaylarının görüntüleri ile okunan şiir İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu duygulandırdı. Gözleri dolan Vali Mutlu, şiirin sonunda salonda bulunanları ayağa kalkarak alkışladı. Genç MÜİSAD üyeleri Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya, Gezi Parkı olaylarının sadece bir ağaçtan ibaret olmadığını anlatmak için Zeytin Fidanı hediye etti. Gençler ayrıca Hüseyin Avni Mutlu adına diktirdikleri 20 fidanın sertifikasını verdi.

“SİNEMA YÖNETMENLİĞİ YAPTIM”
Şiir karşısında duygulandığını belirten Hüseyin Avni Mutlu, “Yapılan sunum beni de çok duygulandırdı, zannedersem sizi de duygulandırdı. Gençlik denince zaten, aslında hepimiz duygulanıyoruz. Gençlik hayatın en duygusal, insanın en yoğun fırtınalarını yaşadığı bir dönem” dedi.
Küçük yaşlarda yaptığı ilginç bir mesleği anlatan Vali Mutlu, “Keşke böyle imkanlara bizde sahip olabilseydik. Ben hayata sinema yönetmenliği ile başladım. Çok fazla girişimcilik desteği alamadığımız için o girişim yarım kaldı. Ben 4 ve 5. sınıfta, yaz tatillerinde evimizin bodrum katında renkli resimleri birbirlerine eklemek suretiyle bir beyaz kağıda yapıştırır, bunu mum ışığı ile beyaz perdeye aktarır, döndürerek yansıyan görüntüleri seslendirerek film oynatır ve girişi 5 kuruştan sinema işletmeciliği yapardım. Arada saman bastığım dönemleri saymayacağım” diye konuştu.

“DEVLETİN GÜÇLERİ İLE ÇATIŞMA ORTAMINA GİREN DE BİZİM ÇOCUĞUMUZ”
Gezi Parkı olaylarına kısa değinen Vali Mutlu, “Bana şunu soruyorlar, ‘Vali bey sen gezi parkı olaylarında nasıl böyle sabırlı, olmayı başardın? Bu kadar olaylar varken sen hep sakin oldun’ Evet çünkü gençler bizim. Bu gençliğe şu veya bu diye ayrım yaparak kızma hakkımız yok. Kızmanın ötesinde üzülüyoruz ve diyoruz ki; bunlar netice itibari ile farklı şeyler düşünseler de, devletin güçleri ile çatışma ortamına giren bizim gençlerimiz, bu ülkemizin çocukları. Bunları bizim sokaktaki çatışmadan, kavgadan, ayrışmadan alıp, doğru olan alana geçirmemiz lazım. Bir ele ihtiyaçları var. Bu eli öncelikle ailesi, çevresi ve devleti ve toplumu uzatmalıydı” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Hüseyin Avni Mutlu ve milletvekilleri, MÜSİAD üyelerine plaket verdi.
(İHA)