BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,56
ALTIN 2.493,30
HABER /  GÜNCEL

Turgut Özakman yaşamını yitirdi

Yüksek satış rakamlarına ulaşan ‘Şu Çılgın Türkler’ dahil bir çok kitaba imza atan yazar, bürokrat ve avukat Turgut Özakman 83 yaşında yaşamını yitirdi.

Abone ol

Yüksek satış rakamlarına ulaşan Şu Çılgın Türkler dahil bir çok kitaba imza atan yazar, bürokrat ve avukat Turgut Özakman, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kalp durması sonucu öldü.

1930 yılında doğan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra bir süre avukatlık yapan Özakman daha sonra Köln Üniversitesi Tiyatro Bilimi Enstitüsü’nde eğitim aldı.

TRT'de Merkez Program Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Devlet Tiyatrolarında Genel Müdür Başyardımcılığı ve 1983 - 1987 yılları arasında Genel Müdürlük yaptı.

1988-1994 yılları arasında Radyo-Televizyon Yüksek Kurulu'nda üyelik ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Uzun yıllar Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nde (DTCF Tiyatro) kadrolu öğretim görevlisi olarak çalıştı ve dramatik yazarlık dersleri verdi.

Özakman yaşamı boyunca birçok roman, araştırma kitabı, tiyatro oyunu ve senaryoya imza attı.

Özakman’ın Kurtuluş Savaşı’nı edebi bir dille anlattığı kitabı Şu Çılgın Türkler'in Cumhuriyet tarihi boyunca en fazla satılan kitaplardan olduğu belirtiliyor.