BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,74
ALTIN 2.490,43
HABER /  DÜNYA

İddiayı ortaya atan CHP’li

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, modacı Barbaros Şansal’ın iddiasıyla ilgili, “İddiayı ortaya atan CHP’li birisi, bu iddiaya yalan diyen yi...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, modacı Barbaros Şansal’ın iddiasıyla ilgili, “İddiayı ortaya atan CHP’li birisi, bu iddiaya yalan diyen yine CHP’li birisi. Türkiye’nin neresinde bir kargaşa ortamı oluşturmak isteyenler varsa oraya baktığınızda CHP’nin milletvekillerini görür olduk” dedi.
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bir mağaza açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, açılıştan sonra Sorgun Belediyesi’ne geçerek burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Gezi eylemlerinde palalının CHP’li olduğu yönündeki iddiayı hatırlattığı Bozdağ, “İddiayı ortaya atan, kamuoyunda CHP’liliğiyle tanındığı söylenen birisi, Gezi eylemlerine katılan birisi, onların kurdukları platformlara katılan, onlarla beraber hareket eden birisi. Şimdi palalı bir kişinin Talimhane’de meydana çıkacağını, sonra da bu olayın AK Parti’ye yıkılacağını bir CHP’liden duyuyoruz. Tanık olarak da CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı ve başka birilerine söylüyor. Bu açıklamasını da mikrofondan kamuoyuna açık bir ortamda yapıyor. İddiayı ortaya atan CHP’li birisi, bu iddiaya yalan diyen yine CHP’li birisi. Yani bunu CHP’nin kendi arasında çözmesi lazım. Türkiye’nin neresinde bir kargaşa ortamı oluşturmak isteyenler varsa oraya baktığınızda CHP’nin milletvekillerini, belediye mensuplarını, parti mensuplarını o olayların arkasında, içinde maalesef son zamanlarda daha fazla görür olduk” diye konuştu.

“CUMHURİYET EYLEM PARTİSİ HALİNE GELDİ”
Bozdağ ayrıca, “CHP; planların, projelerin üretildiği, bu plan ve projelerin hayata geçirilmesi için halktan oy arayışı içerisinde olmaktan adeta çıkmış bir parti görüntüsü veriyor. Ne partisi Eylem Partisi, nerede bir eylem konuyor, bir bakıyorsunuz CHP’liler orada bitiveriyor, ya içinde ya önündeler, ya arkasındalar, eylemi başkası oraya koysa hemen sahiplenme gayreti içine giriyorlar. Cumhuriyet Eylem Partisi haline geldi. Halbuki Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisi ise o zaman bu halkın tamamını kucaklayan bir parti gibi hareket etmesi lazım. Şu anda göründüğü kadarıyla marjinal ve radikal grupların hegemonyasında bir görüntü veriyor. İşçi Partisi ve onun anlayışları mı CHP’yi yönetiyor yoksa CHP’nin kendi anlayışı mı onların anlayışıyla yüzde yüz örtüşüyor. Tabii onu da işin doğrusu şu anda net olarak ayırmanın imkanı yok. Onun için CHP gördüğüm kadarıyla CHP’li olmayan ama kendisini o çerçeve içerisinde gören partide etkin ve yetkin olmayanların adeta tesiri ve yönetimi altında duruyor. Bir yandan CHP’nin genel merkezi var, genel başkanı var, parti meclisi var, parti üyeleri var, günlerdir Sarıgül geldi geliyor, üye oldu oluyor, yani bunları konuşup duruyorlar. Bir tanesi de çıkıp, ’Doğrudur, bizim üyemizdir’ diye açık açık konuşamıyor, ’Bizim adayımız olacak’ diye açık açık konuşamıyor. CHP, kendi görüşlerini ve düşüncelerini bu anlamda parti içi rekabetler, başka hesaplarla açıklamaktan da adeta çekinen bir parti durumunda oldu. O yüzden fikir partisi olmayınca fikirlerinden çok eylemleri konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

“BİZ CHP’NİN FİKİR VE PROJELERİYLE GÜNDEMDE OLMASINI ARZU EDİYORUZ”
"Ben uzun zamandır CHP’nin fikirleriyle konuşulmadığını görüyorum" diyen Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz sokakları terörize eden, insanların huzurunu, sükununu, barışını, birbirine karşı sevgisini, saygısını bozan eylemlerin içerisinde hiçbir zaman olmadık, olmayı da asla tasvip etmeyiz. Planla, programla, projeyle milletin önünde olduk. Dileriz ki ana muhalefet partisi de bu özellikleriyle bizimle rekabet eder, aksi takdirde hukuksuz eylemlerde yalnız başına olacaktır çünkü biz o tür eylemlerde CHP ile asla rekabet içinde olmayız” ifadelerini kullandı.
(İHA)