BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Gezi Parkı sidik kokusundan geçilmiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemcileriyle ilgili sözleri çok konuşulacak.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Sidik kokusundan geçilmiyor. Bir çoğu afedersiniz büyük abdestini oraya yapıyor." dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Rixos Otel'de kapatılan belde belediyelerin AK Partili başkanlarıyla yapılan toplantıda konuştu. Gençlere parkı boşaltması çağrısında bulunan Erdoğan, çevreyi kirleten eylemcileri hedef aldı.

KİMSE GEZİ PARKI İLE İLGİLİ DERS VERMESİN

Erdoğan, "samimi, dürüst olanların başımız gözümüz üstünde yeri var" dediklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Sorun Gezi Parkı olayı ise kusura bakmasın bazılarının otelin üst katlarından Gezi Parkı'nı seyretme ihtiyaçları olabilir ama benim böyle bir ihtiyacım yok. Çünkü ben o Gezi Parkı'nı çok iyi bilenlerdenim. Çünkü gençliğimin en ideal yılları, hep o Gezi Parkı çevresinde geçti. Belediye başkanlığımın bütün hizmetinin ağırlıklı kısmı oralarda geçti, bir Kasımpaşalı olarak ve Beyoğlu'nun bir çocuğu olarak, doğmuş, büyümüş bir genci olarak orayı çok iyi bilirim. Kimse bize Gezi Parkı ile ilgili ders vermesin. Kaldı ki Gezi Parkı'nda bu ağaçların tamamının temizlenmesi gibi bir şey söz konusu değilken bu yaygaralar kopartıldı. Çevre bilincini iyi anlamamız lazım. Çevre sadece yeşil değildir, çevre kavramının içinde yeşil bir başlıktır ama bunun yanıda tarih, kültür, gürültü kirliğili vardır, görüntü kirliğili, ses kirliliği vardır. Bütün bunların hepsi çevre kapsamı içerisindedir. Siz bunları yok farz edemezsiniz.

BAŞKAN OLDUĞUMDA ŞU AN ALEYHTE YAZI YAZANLAR HAVA KİRLİLİĞİNDEN DOLAYI MASKE DAĞITIYORDU

Taksim Meydanı otobüslerden geçilmezdi. Egzoz, bu gazların kokusunu mu teneffüs edelim? Bu kardeşiniz İstanbul'a belediye başkanı olduğu zaman şu anda aleyhte yazı yazanlar maske dağıtıyordu İstanbul halkına, hava kirliğinden olumsuz etkilenmesinler diye. Ama biz kısa zamanda İstanbul'u tertemiz bir havaya kavuşturduk. Çöp yığınlarından geçilmiyordu.

BÜYÜK ABDESTİNİ ORAYA YAPIYORLAR

Şu anda Gezi Parkı çevrecilik adına pislikten geçilmiyor. Bazıları çok muhteşem falan diyor, kusura bakmasınlar bizi de aldatmaya yeltenmesinler, sidik kokusundan geçilmiyor ve birçoğu büyük abdestini de oraya yapıyor. Bunların hepsi tespitle mevcuttur. Burada samimi olanları kast etmiyorum, onlar gidiyorlar orada anlaştıkları bazı otellerde bu ihtiyaçlarını gideriyorlar. Orada her şey ücretsiz biliyorsunuz. O ücretlerin de tabi kaynağı enteresan. Her durum orada onlara göre meşru, böyle bir tablo var, bunu da güya çevrecilik adına yapıyorlar."