BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Turgay Güler, Dan Brown'a karşı

Çıkardığı Sır Küpü' isimli kitabında, Dan Brown'ın son kitabı 'Cehennem' ile benzerlik gösteren konular var

Abone ol

'Sır Küpü' isimli kitabında, Dan Brown'ın son kitabı 'Cehennem' ile benzerlik gösteren konulara yer veren Turgay Güler: 'Sır Küpü'nde anlattığım her şey gerçek; 'Cehennem' ise saçma. Allah'a şükür ki kitabımı ondan üç hafta önce çıkarmışım...

Ünlü yazar Dan Brown'ın, büyük bir gizlilik içinde tüm dünyada aynı anda piyasaya sürülen 'Cehennem- Inferno' adlı yeni kitabı, bir Türk yazarın kitabıyla pişti oldu! Turgay Güler'in 'Sır Küpü' adlı kitabı; veba salgını, kıtlık ve Ayasofya'daki dehlizlerden bahseden Dan Brown'ın kitabıyla büyük benzerlik taşıyor.

Dan Brown ile pişti oldular

Ben kitabımı yazarken çalışmamı gizlemedim. Dan Brown ise gizlilik içinde gerçekleştirdi. Bu nedenle benim değil, onun benim çalışmamı bilme ihtimali var. Bununla birlikte kitabımı, Dan Brown'dan üç hafta önce çıkarmış olmam, bana Allah'ın bir lütfudur! Yoksa 'aparmış' diyeceklerdi.Bu tarz komplo teorilerinde çok görülen bir şey değil. İki kişi eşzamanlı olarak kitap yazacak ve her ikisi de henüz paylaşılmamış bir olgu üzerinden hareket edecek! Bununla birlikte ikimiz de ayrı bir amaca hizmet ediyoruz ve ayrı yargılara varıyoruz. Pişti olduk ama ben doğru yoldayım; o yanlış yolda.Ben, Amerika'daki Dışilişkiler Komitesi meselesi CFR üzerine kurdum bütün çalışmayı. Brown da kitabında CFR meselesini açmış. Ben 'gıda' konusu üzerine gidiyorum; o da... Ben 'Malthusçuluk'tan bahsettim; o da aynı şekilde... Ama arada çok önemli bir fark var; Dan Brown, dünya nüfusunun hızla artacağını ve gıdanın insanlığa yetmeyeceğini, o yüzden insanların kısırlaştırılması gerektiği mesajını vermeye çalışıyor. Ben de tam tersini düşünüyorum. Dünya nüfusu hızla artacak ama 'rızık' sayesinde, insanlık asla ve asla bir kıtlıkla karşı karşıya kalmayacak.