BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan AP'ye tanımıyorum resti

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı protestolarıyla ilgili Avrupa Parlamentosu'nun eleştirilerine sert çıktı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Avrupa Birliği Parlamentosunun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum" diyerek AP'ye tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan Ankara Rixos Otel'de kapatılan belde belediyelerin AK Partili başkanlarıyla toplantıda buluştu.

"AHLAKSIZ GİRİŞİM İÇERİSİNDELER"

Başbakan Erdoğan, "Şu anda Türkiye'deki bir kısım medya, onlarla birlikte bazı uluslararası medya kuruluşları, gösterileri bir Türkiye manzarası olarak sunmak gibi aldatıcı aynı zamanda ahlaksız bir girişimin içerisindeler" ifadesini kullandı.

"TANIMIYORUM"

Avrupa'nın Türkiye'ye yaklaşımını eleştiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dün Avrupa Birliği Parlamentosunda birileri çıkmış birşeyler söylemişler. Bakın ben buradan bugün cevabını veriyorum. İlgili bakanlarım da zaten gerekli görüşmeleri kendileriyle yaparlar. Avrupa Birliği Parlamentosunun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum.

ÖNCE YUNANİSTAN'A BAKSINLAR

Bu kararı alanlar, önce Yunanistan'a baksınlar. Yunanistan'da halkla polisin karşı karşıya geldiğinde acaba AB'nin yetkilileri, hatta eurozone, onlara para vermekten başka ne yaptı? 100 milyar avroyu aşkın para verdi onlara, destek verdi ve onlar bütün o gösterilerini, yürüyüşlerini niye yaptı? İşsizlik için yaptı. Açız diye yaptı. Sendikalılarla ilgili olarak yaptı, şundan dolayı, bundan dolayı yaptı.

YANDAŞ MEDYA SÜRÜKLENEN PROTESTOCULARI GÖSTERMEDİ

Daha dün, evvelki gün İngiltere'de, G-8 ile ilgili yapılan gösterilerde 30'u aşkın gösterici gözaltına alındı. Yerlerde sürüklüyorlardı, fotoğraflarda var ama Türkiye'deki bu gösterilerde, yandaş olan medya bile bunları göstermedi. AB Parlamentosu acaba İngiltere'ye yönelik ne söyledi, kendi üyesi? Şu anda Türkiye AB'nin üyesi değil, müzakereci. Sen nasıl oluyor da benimle ilgili böyle bir karar alabiliyorsun? Senin haddine mi?"

AHLAKİ Mİ?

Olayların karşılıklı olarak iyi analiz edilmesini ondan sonra konuşulmasını isteyen Erdoğan, "Genişlemeden sorumlu olan bir adamları var. Buraya geliyor bizimle konuşuyor. Benim karşımda en ufak bir antitez ileri süremiyor çıkıyor twit atıyor. Bu ahlaki mi? Öbür tarafta sosyal demokrat bir tanesi 15 gün önce bakıyorsun Türkiye'deki anamuhalefeti eleştiriyor, şimdide o yanlışını, kendisine göre, düzeltmek üzere yeni bir açıklama yapıyor bu sefer o da bizi eleştiriyor. Ya sen biliyor musun buradaki olaylar nedir?" görüşünü dile getirdi.