BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan flaş çatışma açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı dün Suriye sınırında meydana gelen olayla iligli yazılı açıklama yaptı

Abone ol

Türkiye-Suriye sınırındaki Karkamış Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, dün güvenlik güçlerinin 'dur' ihtarına uymayan 4 kişi önceden tahrip olmuş mayınlı bölgeden Suriye tarafına geçerek orada bulunan 2 şahıs ile birlikte güvenlik güçlerine kaleşnikof piyade tüfeği ile 25-30 el ateş etti.

Güvenlik güçlerinin açılan ateşe ateşle karşılık vermesi üzerine şahıslar Suriye istikametine doğru bölgeden uzaklaşarak kayboldu.

Genelkurmay Başkanlığı olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 12 Haziran 2013 tarihinde Türkiye-Suriye Hududunda Karkamış Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde, saat 10.45 sularında, içerisinde 4 şahıs bulunan bir aracın Türkiye'den Suriye istikametine doğru ilerlediği tespit edildi. Yapılan bu tespit üzerine, Karkamış Hudut Karakolundan bir Hudut Devriye Timi, bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracıyla olay yerine sevk edilerek tim şahıslara "dur" uyarısında bulundu. Şahıslar, 'dur' ihtarına uymayıp, aracı terk ederek, önceden tahrip olmuş mayınlı bölgeden Suriye tarafına geçmiş ve orada bulunan iki şahıs ile birlikte Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracına kaleşnikof piyade tüfeği ile 25-30 el ateş etti. Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı Timi de, açılan ateşe ateşle karşılık verdi. Şahıslar bunun üzerine Suriye istikametine doğru bölgeden uzaklaşarak kayboldu.