BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,85
ALTIN 2.389,06
HABER /  GÜNCEL

Gezi gösterileri: BBC'den NTV açıklaması

BBC Küresel Haber Dairesi Başkanı Peter Horrocks, ''NTV'nin uluslararası gazetecilik standartlarına bağlılığını BBC'ye yeniden teyit ettiğini'' söyledi.

Abone ol

BBC Küresel Haber Dairesi Başkanı Peter Horrocks, ''NTV'nin uluslararası gazetecilik standartlarına bağlılığını BBC'ye yeniden teyit ettiğini'' söyledi.

Peter Horrocks'un açıklaması şöyle:

''BBC tüm dünyadaki gelişmeleri adil, dengeli ve tarafsız olarak izlemek ve izleyicileri, okurları ve dinleyicilerine aktarmak ilkesine bağlıdır.

BBC, bu bağlamda da, Türkiye'de NTV tarafından yayınlanan programları üzerinden tam bir editoryal bağımsızlığa sahiptir.

Türkiye'de geçen hafta protesto gösterilerinin başlaması ardından BBC, NTV'den programlarını herhangi bir müdahale olmaksızın ve eksiksiz yayınlamaya devam edeceği konusunda güvence talep etmiş, bu güvenceler de BBC'ye ulaşmıştır.

NTV, protestolarla ilgili haberleri ilk günlerde yayınlamadığı için çalışanlarından ve izleyicilerinden özür dilemiş; uluslararası gazetecilik standartlarına bağlılığını hem izleyicilerine hem de BBC'ye yeniden teyit etmiştir.

NTV şimdi Türkiye'deki protestoları bütün boyutlarıyla izleyicilerine aktarmaktadır.

Türkiye'deki durum hakkında dikkate değer bir uluslararası kaygının bulunduğu bir ortamda BBC'nin tarafsız hizmeti izleyicileri, okurları ve dinleyicileri için hayati önem taşımaktadır.

BBC, Türkiye ve dünyadaki olayları farklı görüş ve bakış açılarına yer vererek izleyip aktarmaya devam edecek.

BBC'nin haberleri bbcturkce.com'un da dahil olduğu geniş bir yayın platformunda yer almaktadır. BBC ayrıca Türkiye'den okur ve izleyicileriyle Facebook ve Twitter üzerinden de iletişim kurup, bu platformlardan farklı görüşleri aktarmaya devam etmektedir.''