BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Geretsten ilginç benzetme

Erik Gerets, Ankaraspor maçıyla ilgili olarak, "Seyircisiz maç balıksız deniz gibi" yorumunu yaptı

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Ankaraspor maçıyla ilgili olarak, "Seyircisiz maç balıksız deniz gibi" yorumunu yaptı. Belçikalı çalıştırıcı, "Puan farkı düştü diye şampiyonluk şansının arttığını söylemek mümkün değil" dedi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, "İyi ki bu maçı, böyle atlattık" ifadesini kullanan Gerets, "Çünkü seyircisiz bir maç oynamak, sanki balıksız deniz gibi. Ancak böyle bir benzetme yapabilirim. Ümit ediyoruz ki bu son olur. Çünkü taraftarımıza çok ihtiyacımız var. Tek avantaj olarak golü bulduğu pozisyonda Hakan'ı sesli olarak yönlendirebilmiş olmam" diye konuştu.

Özellikle takımın ilk yarı oynadığı futbolu beğendiğini söyleyen Belçikalı teknik adam, oyuncuların maç içinde bazı bölümlerde çok isteksiz göründüğü yönündeki bir soru üzerine, "Seyircisiz oynanmasını nedenlerden biri olarak göstermek mümkün. Bir dönem de yorgunluk hissedildi. Futbol o kadar değişik bir oyun ki ikinci golün ardından aynı futbolcular daha atak oynamaya başladılar. Basit bir şekilde bu durumu anlatmak mümkün olmuyor" yanıtını verdi.

"ŞAMPİYONLUĞU SONUNA KADAR KOVALAYACAĞIZ"

Erik Gerets, şampiyonluk şanslarının az olduğu yönünde yaptığı açıklamaların sorulması ve Fenerbahçe ile puan farkının 5'e düştüğünün hatırlatılması üzerine, "Puan farkı düştü diye şampiyonluk şansının daha arttığını söylemek mümkün değil. 5 puan da az değil, ama 7'den daha az tabii. Eğer bir takım 7 puan gerideyse öndekinin şansı daha yüksektir. Ama sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağımızı ve şampiyonluğa inandığımızı anlamanız gerekiyor. Çünkü zor olduğu için başaramayacağımızı söylememiz mümkün değil" dedi.

Futbolcuların Fenerbahçe'yi Ali Sami Yen Stadı'nda yenecekleri için puan farkının daha düşük olduğu yönündeki açıklamaları için Belçikalı çalıştırıcı, "Önemli ve doğru olan oyuncuların böyle düşünmesi. Bu onların nasıl hazırlandıklarını gösteriyor. Rakibimize karşı iyi bir netice almamızı sağlayacaktır" diye konuştu.

Ankaraspor karşısında neden Hasan Şaş'ın ilk 11'de tercih edildiği sorusuna Gerets, "Hafta içindeki çalışmalarımızda 3 oyuncu üzerinde deneme yaptık. Hasan Şaş, Ayhan ve Carrusca. Basın unutabilir, ama ben hoca olarak unutmuyorum. Hasan Şaş geçen sezon çok iyi maçlar çıkartıp, başarılarımızda en büyük emeği olan oyunculardan biriydi. Onun yerine oynamak isteyen oyuncuların, ondan en az yüzde bir daha iyi olmaları gerekiyor" dedi.