BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Ahıska Türkleri dönüyor

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ahıska Türkleri'nin Gürcistan'a döneceklerini açıkladı

Abone ol

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ahıska Türkleri'nin etnik kökenleriyle gittikleri ülkelerde uyumlu bir şekilde yaşadığını belirterek, "Ahıska Türkleri'nin Gürcistan'da yapacakları çalışma çerçevesinde, belki bizlerin de diğer komşu ülkelerin de gayretiyle nihayet vatan toprağına döneceklerini zannediyorum" dedi.

Barcelo Eresin Topkapı Otel'de düzenlenen konferansın açılışında konuşan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gürcistan'la ilişkilerin iyi olduğunu söyleyerek, Ahıska Türkleri için 44 yıl önce Stalin'in yaptıklarının bugünkü Gürcistan'ın suçu olmadığını söyledi. Olaya siyasi parti yaklaşımı göstermeden baktıklarını ifade eden Tüzmen, "Ahıska Türkleri'nin sorunu hepimizin sorunudur. Ahıska Türkleri, etnik kökenleriyle gittikleri ülkelerde uyumlu bir şekilde yaşadı. Ahıska Türkleri bugüne kadar hayatta kalma mücadelesi vermişlerdir. Ahıska Türkleri'nin Gürcistan'da yapacakları çalışma çerçevesinde belki bizlerin de gayretiyle diğer komşu ülkelerin de gayretiyle nihayet vatan toprağına döneceklerini zannediyorum" diye konuştu.
YAZICIOĞLU

Toplantıya katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, amaçlarının Ahıska Türkleri'nin varlığını kamuoyuna duyurmak olduğunu belirtti. Yazıcıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne birinci derecede görev düşmektedir. İkinci olarak da suçlular ölmüş olsa bile, o suçların mirasını bugün taşıyan bir devlet vardır. Rusya Federasyonu, Sovyet rejiminin bu suçunu temizlemek zorundadır. Özgürlüğü elinden alınmış bir milletin özgürlüğünü iade etmek için para sayılmaz" şeklinde konuştu.