BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erkan Mumcudan rekabet dersi

ANAVATAN lideri Mumcu, Türkiye'nin her düzeyde rekabetçiliği geliştirmesi gerektiğini öne sürdü

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Türkiye'nin her düzeyde rekabetçiliği geliştirmesi gerektiğini belirterek, "Ne Küba bize kapansın ne biz Küba'ya kapanalım, Ne İran'a kapanalım ne İran başkasına kapansın" dedi.
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Bahçeşehir Üniversitesi'nde Siyaset Okulu öğrencilerin hazırladığı programda konuşma yaptı.

Mumcu, bir öğrencisinin kendisine sorduğu, "Küba gibi kendi yağımızda mı kavrulalım, açılalım mı yoksa kapanalım mı?" sorusuna, "Ne Küba bize kapansın ne biz Küba'ya kapanalım. Ne İran'a kapanalım ne İran başkasına kapansın. Biz neden kapanalım ki. Burası bizim vatanımız. Güç modeli üzerine kurulu sistemlerin tamamı sonunda zülüm edici hegemonyaların yanında verimsizlikler ve adaletsizlikler yanında çatışmalar doğurup, savaşlar çıkartıp, saflar oluşturulur. Bugün dünyayı yeniden kamplaşmaya doğru götürmek son derece yanlıştır. Bence ABD yer yüzünün bugünkü süper gücü olarak bir kere kendi tarihini inkar ediyor. Kendisinin dışında öteki alan diye tanıdığı yeri, kaçınılmaz olarak çaresizlik oluşturur" diye konuştu.