BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Gerekirse sağ bekte bile oynarım

Beşiktaş'ın genç oyuncusu Burak Yılmaz, siyah-beyazlı takım için gerekirse sağ bekte bile oynayabileceğini söyledi.

Abone ol

Burak, kulübün resmi dergisinde yer alan röportajında, teknik direktör Jean Tigana'nın şu anda kendisine sağ kanatta görev verdiğini belirterek, ''Belki zaman zaman başarılı olamıyorum ama elimden geleni yapıyorum. Ayrıca Tigana'ya inanıyorum ve güveniyorum. Tigana'nın söylediği gibi defansif yönüm gerçekten zayıf. Çünkü hiç alışık olmadığım bir yerde oynuyorum. Bu bölgede oynadığım sürece de defansif yönümü geliştirmem gerekiyor'' diye konuştu.


Konyaspor maçında eline çarpan topun sonrasında golle sonuçlanmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan siyah-beyazlı oyuncu, ''Samimi konuşmak gerekirse, hangi futbolcu o durumda olursa olsun, gidip bunu hakeme söylemez. Belki bana isim vererek, 'Şu futbolcu böyle yaptı' denilebilir. Ama lütfen kimse herhangi bir maçla İnönü Stadı'ndaki maçı kıyaslamasın. Bu akıllara zarar bir karşılaştırma olur. Tabii ki benim de tecrübesizliğimden kaynaklanan bir hata oldu. Kabul ediyorum. Zaten aynı şey bir daha başıma gelirse gidip hakeme söylerim. Çünkü söylemezsem başıma kötü şeyler geleceğini anladım'' dedi.


Burak, takımdaki her oyuncunun iyi futbolcu olduğunu, ama kendisinin Delgado ile oynamaktan çok zevk aldığını söyledi.


Siyah-beyazlı oyuncu, geçmiş yıllarda Beşiktaş'ta forma giyen oyunculardan Sergen ile yan yana oynamak istediğini vurgulayarak, ''Küçüklüğümden beri Sergen Yalçın benim idolümdü. Kişiliğini de çok dürüst bulduğum bir insan. Yabancı oyunculardan ise Amokachi ile oynamak isterdim. Hem oyun stilini, hem hareketlerini çok beğeniyordum'' dedi.


Burak, Beşiktaş'ın galibiyetleri içinde en çok takımının Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 4-3 yendiği galibiyete sevindiğini sözlerine ekledi