BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Fotografevi’nde Oda/O-da Projesi

Mimar Sinan'da görevli araştırma görevlilerinin ortak çalışması olan ‘Oda/O-da Projesi’ sergisi açılıyor.

Abone ol

Ozan Bilgiseren, Çetin Ergand, Emre İkizler, Uğur Günay, Hürü Kaya, Derya Kılıç, Seçkin Tercan, Tuna Uysal, Ceren Uzun’un fotoğraflarından oluşan sergi 3 - 22 Şubat tarihleri arasında gezilebilir.




ODA / O-DA
Odalar sadece içinde yaşanılan üç boyutlu fiziksel mekanlarla sınırlı değildir. Fetusun bulunduğu odacık yani rahim, birçok kültürde ve dinde kutsal kabul edilmiştir. Ruhun insana üflendiği yer olarak kabul edilen bu odacık, kişinin kendine ait ilk mekanı, ilk odasıdır.

İsimsiz [Hürü Kaya]

Bedeni oluşturan yüzlerce hücre; belki onlar da kişiyi oluşturan yüzlerce odadır. Peki ya ruhsal oda? Kişiyi o kişi yapan, var olmasını sağlayan içindeki odacıklardır, yalnızlığı ve hayatında yer alan kişilerle birlikte. Hep birilerini davet ettiği o odalarda izafi hayatlar bularak kendi sonsuzluğunu yaşar kişi aslında.

İsimsiz (Çetin Ergand)

Hem kişinin içindeki, hem de yaşanan mekandır odalar. Kişinin kendini ait hissettiği, herkese açık olmayan, en özel, en mahrem, en kişiye ait olan, bazen sığınılan bazen de kapıları sonuna kadar açılan ve paylaşılan yerdir. Zaman içerisinde sahiplenilen, kişiselleştirilen, kendine dönmenin iç çelişkilerini yaşarken, kişi odayı, oda da o kişiyi şekillendirir; sonuçta ortaya çıkan ise aslında bir anlamda otoportredir.

Gölgeler (Tuna Uysal) ve Fetus (Seçkin Tercan)

Başkalarının odalarına objektifini doğrultan fotoğrafçı için ortaya çıkan portreler insan-mekan ilişkisinin sorgulandığı dışarıdan bakışlardır. Başkalarına ait olan odalar ve fotoğrafçının kendi odaları ile benzerlikleri ya da farklılıkları, nerede olduğunu sorgulaması açısından önemlidir. Bir fotoğrafçı için belki de en zor çekimlerden biridir bir başkasının özel hayatını, odasını görüntülemek.

Lahor - Pakistan (Emre İkizler) ve Geçmiş gelecek (Derya Kılıç)

Ben-im (Uğur Günay)


Grup Fotoğraf Sergisi: ODA

Fotoğrafçılar:
Ozan Bilgiseren, Çetin Ergand, Emre İkizler, Ebru Ceren Uzun, Hürü Kaya, Uğur Günay, Derya Kılıç, Seçkin Tercan, Tuna Uysal

Tarih: 3-22 Şubat 2007

Sergi Açılışı: 3 Şubat Cumartesi 18.00

Yer: Fotografevi
İstiklal Cad. Tütüncü Çıkmazı, No: 4 Beyoğlu - İstanbul