BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,90
ALTIN 2.398,17
HABER /  SPOR

Gerekirse kol kesilecek

Seçimlerin favori adayı Adnan Polat kongre üyeleriyle toplantılar yapıyor. Polat bir konuda çok sert konuştu.

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı görevini yürüten ve 22 Mart'taki Genel Kurul'da başkan adayı olan Adnan Polat, Sarı-Kırmızılı Kulübün kongre üyeleriyle toplantılarını sürdürüyor.  Polat, bu akşam Swiss Otel'de ''Her şey Galatasaray İçin Platformu'' üyeleriyle bir araya gelerek sorularını yanıtladı.

TECRÜBELİ OYUNCULAR ALINACAK 

Adnan Polat, bu sezon öncesinde kadroya ucuz maliyetli gençleri katarken ''işi biraz abarttıklarını'' ifade ederek, ''3 sene de yapacağımız genç oyuncu transferini 1 senede yaptık. Önümüzdeki dönemde yerli ve yabancı tecrübeli oyuncular almak istiyoruz. Yerli olarak kimi almak istediğimi herkes biliyor. Bunları tekrar tekrar söylememe gerek yok'' dedi.

''GEREKİRSE PARMAĞI, KOLU KESECEĞİZ''

Adnan Polat, Sarı-Kırmızılı Kulübün borcuyla ilgili tartışmaları bitirmek istediklerini, çünkü bu konunun ''herkesin ağzına sakız olduğunu'' söyledi.

Kulübün Riva'daki arazisinin satılması konusundaki düşünceleri sorulan Polat, ''Riva arazisi giderek değeri artan bir mülkümüz. Şu anda teklif var. Bizim için önemli bir konu, Sportif A.Ş ve Futbol A.Ş'nin birleşmesi. Bunu yapabilmek için gerekirse bu arazinin bir kısmını satabiliriz. Çünkü bu konu Galatasaray'ın kanseri. Vücudu kurtarmak için gerekirse parmağı ve kolu keseceğiz. Ancak, Galatasaray'ın varlıklarını satıp transfer yapmayacağız'' dedi.

''ASLANTEPE'DE PROGRAMIN 40 GÜN GERİSİNDEYİZ''

Adnan Polat, Aslantepe Projesi'nde programın 40 gün gerisinde olduklarını, bunun sebep olarak da hafriyat sırasında yerin 30 metre altında beton bir tabakanın ortaya çıkmasını gösterdi. Burada çok eskiden bir fabrikanın bulunduğunun belirlendiğini söyleyen Polat, ''Onun kalıntıları inşaatı yavaşlattı. Ama bu planımızı çok aksatmaz. Farz edelim ki stat 2010 yılının Şubat ayında bitti. Biz ara dönemde bu stada geçmeyeceğiz. 2010 Mayıs'ta biter diye düşünüyorum, daha sonra da Galatasaray'a yakışır bir açılış yapacağız'' diye konuştu.

''GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR''

Önlerindeki 2 yıllık süreçte ''çok açılıp saçılmayacaklarını'' da dile getiren Polat, ''Çok can yakacığız, ancak taşlar bu sürede yerine oturacaktır. Bu zorlu dönemden sonra bizi çok daha güzel günlerin bekleyeceğini inanıyorum'' dedi. Adnan Polat, orta vadede antrenman tesislerini Florya'dan Büyükçekmece'ye taşımak isteğini de anlattı.

''LİSTEME GİRMEK İSTEYEN 170 KİŞİ VAR''

Polat, seçime girmek için oluşturacağı listeye girmek isteyen 170 kişinin olduğunu söyledi. Bazı kriterleri olduğunu belirten Adnan Polat, ''Bu isimlere Galatasaray'ın şu andaki fotoğrafını gösteriyorum. Para için listeme kimseyi almıyorum, çünkü G.Saray'ın koltukları satılık değil. Ama paranın da önemli faktör olduğu hayatın gerçeği'' şeklinde konuştu.

Polat, Mecidiköy'deki Galatasaray Store Çadırı'nın yerine 10 katlı bina yaparak gelir elde etmek istediğini de sözlerine ekledi. (Star)