BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  SAĞLIK

Genetik Zayıflama ile nasıl kilo verilir?

Genetik zayıflama yönteminin kullanıldığı kişiye özel sağlıklı beslenme programı NextGen Diet ile zayıflamanın ötesinde sağlıklı kilo verme ve doğru beslenme artık gerçek oluyor.

Abone ol

Normal yöntemlere göre 2,5 kat daha hızlı olan Genetik Zayıflama, tüm dünyada olduğu gibi şimdi Türkiye’de de birçok kişi tarafından tercih edilen bir kilo verme yönetimi olmaya başladı. Milyarlarca dolarlık bütçesi ile dikkati çeken ve yüzyılın en önemli araştırması kabul edilen İnsan GENOM projesinin akabinde; genetik zayıflama programları artık sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için yeni trend. 

Tüm insanların beslenme konusunda kafalarının karışmasına ve farklı sonuçlar almalarına yol açan 3 önemli neden vardır; “doğru besinleri”, “doğru zamanda”, “yeterli miktardatüketmek… Bu basit süreçler, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmemizin temelini oluşturmak adına hücrelerimiz içinverimli bir ortam hazırlar.

Her insanın genetik yapı yüzde 99,9 oranında aynıdırBizleri birbirimizden farklı kılan ise geri kalan yüzde 0,1’lik varyasyonlardır. Etken olan bu yüzde 0,1’lik varyasyonlarboyumuz, göz rengimizi, saç rengimizi, hastalık risklerimizive daha birçok süreçte belirleyici olur. Bu farklılıklar bizim aynı zamanda besinleri nasıl absorban ettiğimizi ve nasıl tepki verdiğimizi de belirler. Daha gündelik bir dille; “Basit karbonhidrat ile kilo alıyor musunuz?” ya da doymuş yağlarla sizi ne kadar etkiliyor?” veya “glüten intoleransınız ya da demir eksikliğine yatkınlığınız var mı?” gibi

Tüm bu soruların temelindeki neden; genetik varyasyonlardır.Bir başka deyişle, genetik temelimizi oluşturan DNA moleküllerimizin sonuçlarıdır. DNA, kişinin doğumundan itibaren hiç değişmeyeceği için, yıllar içinde farklılık göstermez. Bu bağlamda kan tahlilleri üzerinden yapılan gıda intolerans veya alerjik testlerle karıştırılmamalıdır.

GENETİK ZAYIFLAMA NE KADAR ETKİLİ?

genetik zayıflama

Özellikle son yıllarda yapılan akademik araştırmalar sonucunda, genetiğe göre beslenenlerin normal diyet programı uygulayanlardan 2,5 kat daha hızlı zayıfladığı ve bu beslenme düzeni ile verdiği kiloları geri almadığı ortaya çık. Ülkemize bakıldığında ise; Dünya Sağlık Örgütünün 2018 Avrupa Sağlık Verilerine göre, Türkiye, erkeklerde ve kadınlarda Avrupa’nın en obez ülkesi konumundadır. Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 32'si obezdir.

 

NextGen AŞ.Türkiye’de genetik araştırma ve geliştirmeye ciddi yatırımlar yapan ve yüzde 100 Türk sermayesi bir şirket olduğunu söyleyen NextGen CEO’su Dinçer KARACA şunları belirtiyor; “Yeni hizmete açtığımız www.genetikzayiflama.com internet sitesi, kelimenin tam anlamıyla etkin ve sağlıklı kilo verme konusunda oldukça dikkat çekiyor. Bir süredir genetik zayıflama üzerinde çeşitli Ar-Ge’ler yapıyor ve konu ile ilgili yurt dışındaki akademik çalışmaları takip ediyorduk. Hala da devam ediyoruz. Sonunda www.genetikzayiflama.com da bulacağınız gibi, sağlıklı kilo vermek isteyenler için NextGen Diet Genetik Paketleri’ni oluşturduk. NGNS adı verdiğimiz yeni nesil ve genetik eğitimi almış diyetisyenlerimiz tüm danışanlarımıza sağlıklı beslenme konusunda kişiselleştirilmiş sonuç çıkarıyor olacaklar.”

 

NextGen Diet Genetik Test Paketleri bireylerin, ailelerin ve kitlelerin beslenme ve yaşam tarzlarını oluşturmaya yardımcı oluyor ve var olan sağlık sistemleri hastalıkları iyileştirmeye odaklanıyor. Zayıflamak isteyen kişiler ayrıca, halen uyguladıkları KetojenikVeganPaleo ve diğer beslenme sistemlerini NextGen Genetik Diyet Paketleri ile tamamen kendilerine özgü olacak şekilde kişiselleştirebiliyor ya da tüm bunların dışında yeni bir beslenme programı oluşturabiliyor.

 

NextGen Diet Genetik Paketi’ni alan kişiler; NextGen’in NutriGenetik Uzmanı ve diyetisyen danışmanlarından da faydalanabiliyor. 
NextGen Diet Genetik Testleri, tamamen Türkiye’de ve Sağlık Bakanlığı onaylı DNA Laboratuvarları’nda yapılıyor ve 4-6 hafta sonunda çıkan Tıbbi Genetik Raporu’na göre, kişinin beslenme sistemi kişiye özel hale getiriliyor. Ve tabi ki danışanlar üzerinde alınan sonuçlar da bu şekilde çok hızlı alınmış oluyor. 

 

GenetikZayiflama.com adresinde 2 farklı genetik beslenme paketi bulunuyor; NextGen Diet ve NextGen Diet Plus. Farklı gen bölgelerinin araştırılıp sonuçlar alındığı bu iki paketin sayesinde danışanlar, randevu ve online görüşme sistemi sonrasında NextGen Beslenme Danışmanları (Diyetisyen ve NutriGenetik Uzmanı) ile görüşüyorlar. Randevularda kişinin yaşam şartları, beslenme sistemleri, sevip sevmediği besinler, daha önceki diyet deneyimlerinde yaşadığı süreçler, motivasyonunu etkileyen faktörler gibi daha birçok süreç ile ilgili karşılıklı bir şekilde konuşuluyor ve eldeki genetik verilere göre tamamen kişiye özel bir beslenme planı çıkartılmış oluyor.

 

Daha fazla bilgi ve ayrıntı için; www.genetikzayiflama.com adresini ziyaret edebilirsiniz.