BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37
HABER /  SPOR  /  TRABZONSPOR

Trabzonsporlu yıldız Filip Novak'tan kemençe itirafı

Trabzonspor’da forma giyen sürekli mevkisinde değişiklik yapılan Çek oyuncu Filip Novak, verdiği bir röportajda özel açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Trabzonspor'un 28 yaşındaki sol bek oyuncusu Filip Novak, kulüp dergisine açıklamalarda bulundu. Önce santrfor, sonra sol açık, ardından orta saha ve son olarak da sol bek ve stoperde görev yaptığını belirten Novak, "Sol bek veya stoper değildim. Bazen santrfor, bazen de sol açık olarak görev yapıyordum. Hatta orta sahada da forma giydim. İkinci ligde birçok maçta santrfor olarak oynayıp çok sayıda gol attım. Önce santrfor, sonra sol açık, ardından orta saha ve son olarak da sol bek ve stoperde görev aldım." şeklinde konuştu.

"Gol atacağımı düşünüyorum"
Bu sezon skor anlamında üretken bir futbol ortaya koymasına rağmen tek düşüncesinin takımına katkı sağlamak olduğunu belirten Novak, “Tabii ki gol atmak çok güzel ama ben kendimi tam anlamıyla takım oyuncusu olarak nitelendiriyorum. Dolayısıyla takım kazanıyorsa mutlu oluyorum. Rekor kırmak gibi bir beklentim yok. Tek düşüncem maksimum düzeyde takımıma katkı sağlamak. Şans yanınızdaysa top gelir sizi bulur. Atağa çıkarken içimde her zaman gol atma ve takıma ekstradan gol katkısı sağlama isteği oluyor. Duran toplarda pozisyon alırken içimden gol atacağımı düşünüyorum. Bu konuda pozitif bir yapıya sahibim. Olumlu düşünmek gerekir” şeklinde konuştu.

“Trabzonspor için karar vermem zor olmadı"
Novak, Trabzonspor’a transfer olma süreciyle ilgili olarak ise şunları söyledi:  “Midtjylland'da iyi oynuyordum. Yöneticiler takım arkadaşlarım yaz transfer döneminde İngiltere veya Almanya gibi ülkelere transfer olmamı bekliyordu. Ancak çeşitli sebeplerden dolayı transferim gerçekleşmedi. Bu duruma üzülmüş, kulübüme ve menajerime kızmıştım. Çünkü gerçekten iyi bir sezon geçirmiştim ve iyi bir takıma transfer olmayı bekliyordum. Kış transfer döneminde menajerim Trabzonspor'un teklifinden bahsetti. Bu haber sonrası hemen internete girip takımı ve şehri inceledim. İlk gördüğüm şeylerden biri çılgın taraftarlarımızdı. Gördüklerimden sonra benim için karar vermek hiç de zor olmadı."

"Beklentim iki kulvarda da şampiyonluk yaşayabilmek"
Trabzonspor’un zirveye oynaması gerektiğini vurgulayan Novak, "Takım olma adına iyi bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü hiçbir takım yüzde yüz takım olamaz. Biz kaliteli insan ve iyi oyunculardan oluşan bir takımız. Sürekli gelişiyoruz. Biz iyi bir takımız. Adım adım gitmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kulübümüzün her kulvarda başarılı olması, her çıktığı müsabakada galibiyet alması ve zirveye oynaması gerekir. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Benim beklentim iki kulvarda da şampiyonluk yaşayabilmek. Bunun için büyük mücadele vermek gerekiyor. Bu yolda taraftarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Onlardan destek görmek bizi ayrıca motive ediyor" şeklinde konuştu

"Trabzonspor taraftarı çok özel"
Teknik Direktör Ünal Karaman ve teknik heyetin yanı sıra taraftarlarla ilgili de yorum yapan Novak, "Hem teknik direktörümüzle hem de teknik heyetle çok iyi bir ilişkimiz var. Yeni bir yola çıktık. Onlar takıma yenilikler kattılar, biz de ihtiyaçlarımızı paylaştık. Sonuç olarak iyi bir ilişkimiz var. Çok özel taraftarlara sahibiz. Bize inanılmaz destek veriyorlar. Çok uzak deplasmanlara gittiğimizde bile kendilerine ayrılan alanı doldurup bizi çılgınca destekliyorlar. Bu her futbolcu için çok güzel bir duygudur. İşler ters gidince de doğal olarak bunun etkisini görüyoruz. Bunlar futbolun içinde olan durumlar. Daha önce oynadığım takımların taraftarları da iyiydi ancak Trabzonspor taraftarı çok özel. ‘Bize Her Yer Trabzon’ kavramının altını tamamen doldurabiliyorlar. Gerçekten her yerdeler. Özellikle İstanbul takımlarıyla oynadığımız maçlarda stadyumumuzda inanılmaz bir atmosfer oluşturuyorlar. Maçlardan sonra kulaklarımızda çınlama oluşuyor” ifadelerini kullandı.

"Kontratımı uzatıp şehirde kalmak istiyorum"
Trabzon'da kalmayı çok arzu ettiğini belirten Çek oyuncu, "Trabzon'da ister tek, ister ailemle nereye gidersem gideyim büyük bir ilgiyle karşılaşıyorum ve her gittiğim yerden mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Bu nedenle Trabzon'dayken başka bir ülkeyi veya yaşadığımız başka yeri özlemiyoruz. Buradayken sadece ailemi özlüyorum, onun dışında her şey çok iyi. Bu şehir size her türlü ilgiyi ve sevgiyi vermeye çalışan insanlarla dolu. Çok mutluyum. Bu nedenle kontratımı uzatıp şehirde kalmak istiyorum” dedi.

"Kemençeye çok alıştım"
Novak, kemençeye çok alıştığını söyleyerek, “Kemençeyi ve özellikle bu bölgedeki önemini biliyorum. Trabzon ve Trabzonspor'la ilgili izlediğim birçok videoda kemençe sesi var. Kemençeye çok alıştım ve sesi de hoşuma gidiyor” diye konuştu.

"Celustka bana, 'mutlaka Trabzonspor'a gitmelisin' dedi"
Daha önce Trabzonspor forması giyen ve şu anda Antalyaspor’da futbol yaşamını sürdüren Celustka'yı çok iyi tanıdığını ifade eden Novak, “Zlin takımında iki genç oyuncu olarak birlikte oynuyorduk. Sürekli görüştüğüm, iyi bir arkadaşım. Inter ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında attığı golü duymuş ve çok sevinmiştim. Üstelik yakın arkadaşımın Trabzonspor gibi büyük bir kulübün tarihine adını yazdırması da beni çok mutlu etti. Trabzonspor'a gelme aşamasında yine beni ilk arayan kişi de Celustka oldu. Bana, ‘Mutlaka Trabzonspor'a gitmelisin. Harika bir şehir ve harika taraftarlara sahip. Takım da çok iyi oyunculardan kurulu’ dedi. Kendisiyle yaptığım görüşme de kararımda büyük rol oynadı” açıklamasını yaptı.

"Milli takımda yer almak büyük bir gururdur"
Ülkesinin milli takımında görev almasının kendisi için gurur verici olduğunu belirten Novak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Milli takıma gitmeyi bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi olarak değerlendirebiliriz. Bir sporcu için ülkesinin milli takımında yer almak büyük bir gururdur. Liste açıklandığında ismimi görmek beni çok mutlu ediyor.Amacım sürekli milli takımda yer alacak seviyede olmak. Takımımın büyük turnuvalara katılmasına katkı vermek arzusundayım.”