BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

General Halife Hafter'i masadan kaldıran telefon Çetiner Çetin açıkladı

Habertürk yazarı Çetiner Çetin, Libyalı general Halife Hafter'in Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri ile 7, Mısır ile 2 telefon görüşmesi yaptıktan sonra Moskova’yı terk ettiğini yazdı.

Abone ol

Moskova’ya davet edilen Libya savaşının ihtilaf tarafları ateşkes anlaşması imzalanması konusunda mutabakata varamadı.

Herkes Hafter'in neden caydığını konuşurken, Habertürk'ün dış politika muhabiri Çetiner Çetin'den imzaya yanaşmayan darbeci Halife Hafter ile ilgili çarpıcı bir kulis haberi geldi.

Çetin, Hafter'in Birleşik Arap Emirlikleri ile 7, Mısır ile 2 telefon görüşmesi yaptıktan sonra Moskova’yı terk ettiğini yazdı.

Mısır ve BAE etkisi

General Hafter'in büyük ihtimalle ihtilafı askeri yolla çözmeye çalışacağını belirten Çetin, "Zira Suudilerin, Mısır’ın ve BEA’den kendisinden beklentileri bu yönde ve Libya için bu bir çıkmazdır. Daha önce zaten Trablus'a saldırmış, Sirte'yi iki kez almış olsa da Hafter’in kendisine destek vermeyen ülkenin batısında kalamayacağı apaçık." ifadelerine yer verdi.

Tüm taraflar aynı aynı programda mutabık kalmalı

Dışarıdan müdahalenin sorunu çözemeyeceğini söyleyen yazar, makul çözümün ihtilafın tüm tarafları toplanıp onlar için içtenlikle hazırlanan bir program üzerinde mutabık kalmaları olduğunu yazdı.