BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay'dan YAŞ sonrası flaş Rusya açıklaması!

YAŞ sonrası açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, Rusya ile yaşanan krizde diyalog kanallarının açık tutulması çağrısı yaptı.

Abone ol

YAŞ Kış Dönemi Toplantısı Genelkurmay Çakmak Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafındna onaylanırken, Genelkurmay şura sonrası yaptığı açıklamada Rusya ile yaşanan krizde diyalog çağrısı yaptı.

Terfi ve atamaların ele alınmadığı şura 7 saat sürdü. YAŞ toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) savaşa hazırlık durumu gözden geçirildi. Terörle mücadele ve Suriye sınırındaki son durumun masaya yatırıldığı şurada ordunun ihtiyaç duyduğu silah ve savunma sistemlerine ilişkin bir değerlendirme yapıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ONAYLADI

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ üyelerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde verilen akşam yemeği öncesinde, kendisine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından arz edilen YAŞ kararlarını onayladı. 

YAŞ SONRASI RUSYA AÇIKLAMASI

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı, Rusya ile yaşanan uçak krizi için diyalog kanallarının açık tutulması çağrısı yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Yüksek Askeri Şura Olağan Toplantısında, son dönemde Suriye hududunda yaşanan gelişmeler ele alınmış, bu bağlamda, komşumuz Rusya Federasyonu ile diplomatik ve askeri diyalog kanallarının açık tutularak, iki ülke silahlı kuvvetleri arasında arzu edilmeyen yeni durumların yaşanmasına engel olacak tedbirlerin alınmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir."