BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,34
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan TSK için flaş karar!

Rus Savunma Bakanlığı, Suriye sınırında düşürülen Rus uçağının ardından Türk Genelkurmayı ile tüm askeri ilişkilerin askıya alındığını duyurdu.

Abone ol

Rus Savunma Bakanlığı havada çatışmayı önlemeye yarayan ‘kırmızı hat’ dahil Türk Genelkurmayı ile tüm askeri ilişkilerin askıya alındığını açıkladı.

Bakanlık sözcüsü Tümgeneral İgor Konşenkov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Daha önce aldığımız karara uygun olarak bugün Rusya Savunma Bakanlığının Türk Silahlı Kuvvetleri ile tüm işbirliği kanallarını kapattık” dedi.

MEDVEDEV DE EKONOMİK MİSİLLEME HAZIRLIĞINDA

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ise Türkiye'yle birlikte yürütülen ortak yatırım projelerinin dondurulması için talimat verirken Twitter hesabından da "Türkiye'ye yönelik kısıtlamalar finansal - ticari para aktarımlarını ve Türk işletmelerine yönelik yasakları da kapsayabilir" dedi.

Medvedev ayrıca alınacak tedbirlerin arasında Türkiye'den yapılan gıda ithalatına yönelik kısıtlamaların da olacağını söyledi.

DOĞALGAZ TEHDİDİ

Rusya Enerji Bakanı Aleksey Ulyukayev, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine kısıtlamalar dahil bir takım önlemler getirilebileceğini söyledi. Ulyukayev'in açıklamasından kısa bir süre önce de Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev de ortak projelerin dondurulmasını kapsanan önlem paketi hazırlanması talimatı verdi.

Enerji Bakanı, önlemlere Türkiye'ye ve Türkiye'den yapılacak sivil uçuşların sınırlandırılması ve Serbest Ticaret Bölgesi oluşturulmasına için yapılan hazırlıkların durdurulmasının da dahil olabileceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da, Türkiye'deki vatandaşlarına 'ülkelerine geri dönmeleri' çağrısında bulundu.