BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,60
ALTIN 2.494,35
HABER /  DÜNYA

Çeçen muhalifler Erdoğan'dan emir bekliyor!

Çeçenistan Başbakanı Ramazan Kadirov'un Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına Çeçen muhaliflerden sert cevap geldi. Muhalifler, Erdoğan'dan emir beklediklerini duyurdu.

Abone ol

Rus uçağının sınır ihlali nedeniyle düşürülmesi üzerine, Türkiye'yi tehdit eden açıklamalarda bulunan Çeçenistan Başbakanı Kadirov'a, Kadirov muhalifi Çeçenlerden yanıt geldi. Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Cephesi, Kadirov'un amacının Putin'in gözüne girmek olduğunun altını çizdi ve "Çeçen mücahitler Erdoğan'dan emir beklemektedir" dedi.

Çeçenistan Başbakanı Ramazan Kadirov'un, Rusya'nın savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye hakkında yaptığı açıklamalara Çeçenlerden tepki geldi. Her zaman Türkiye'nin yanında olduklarını belirten Çeçen İçkeriya Cumhuriyeti Cephesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Çeçen mücahitler Türkiye Cumhurbaşkanı ve dünya Müslüman halkların lideri Recep Tayyip Erdoğan'dan ne kadar karmaşık olursa olsun emir beklemektedir" denildi.

Kadirov'un Putin'in gözüne girmek için böyle bir açıklama yaptığına dikkat çekilen açıklamada, Çeçen halkının her zaman Müslümanların yanında yer aldığı belirtildi.

Çeçenistan Başkanı Ramazan Kadirov, Rus Su-24 uçağını düşüren Türkiye'nin uzun süre pişman olacağını söyleyerek tehditte bulunmuştu. Kadirov, "Hiç şüphem yok ki Türkiye, Rus uçağını düşürdüğü için uzun süre pişman olacak. Her defasında dostluk ve iş birliğinden bahsedenler, böyle sinsice davranmaz" diye konuşmuştu.