BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  GÜNCEL

Rusya havadan ve denizden bombalıyor

Sınırı ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağı sonrası Türkmen Dağı'na resmen bomba yağıyor. Rusya, hem havadan hem de denizden Türkmenler'in bulunduğu bölgeleri ablukaya aldı.

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı güçlerin karadan, Rusya'nın ise havadan ve denizden vurduğu Bayırbucak bölgesindeki Türkmenlerin Türkiye sınırına geldiği bildirildi.

Sınıra yakın Yamadi köyündeki çadır kampta kalan 80 Türkmen de dün öğle saatlerinde sınırı aşarak Hatay'ın Yayladağı ilçesine geçti.

Yayladağı ilçe merkezine gelen Arap ve Türkmen Suriyeliler bombalı saldırı nedeniyle kaçanların Türkiye sınırına doğru geldiğini söyledi.

"YAĞMUR GİBİ BOMBA YAĞIYOR"

Bölgedeki hava saldırılarının yoğunlaştığı aktarılırken; kaçanlardan biri, daha çok gelen olabileceğini belirtti ve "Yağmur gibi bomba yağıyor" diye konuştu.

KIZLDAĞ EL DEĞİŞTİRMİŞTİ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kızıldağ tepesi bu sabah saatlerinde tekrar rejim güçlerinin eline geçti.

Alınan bilgiye göre, Esad rejiminin Ruslar'ın desteğiyle Türkmendağı bölgesine yönelik sürdürdüğü saldırılar aralıksız sürüyor.

İki gün önceki çatışmalarda Türkmenlerin eline geçen stratejik öneme sahip Kızıldağ tepesi, dün sabah saatlerinden itibaren bombardımana tutuldu.Tepeyi yoğun saldırılara tutan rejim, karadan zırhlı araçlarla ilerlemeye çalıştı. Gece geç saatlere kadar süren çatışmalar sonucu Kızıldağ rejim güçlerinin eline geçti.

Öte yandan, bölgedeki saldırı ve çatışmalar, Kızıldağ tepesi ve Gimam köyü çevresinde sürüyor.

RUSYA FABRİKALARI BOMBALIYOR

Bu arada DHA’nın haberine göre, Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez İlçesinde Rusya'ya ait olduğu öne sürülen savaş uçakları iki atıl durumdaki fabrikaya hava saldırısı düzenledi.

Saat 16.15 sıralarında Rus savaş uçakları Azez'in birkaç kilometre dışında Halep yolu üzerinde bulunan ve atıl durumda olduğu öğrenilen bir un ile bir tekstil fabrikasına hava saldırısı düzenledi. Patlama sesleri Kilis'ten de duyulurken, Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki fabrikaların boş olduğu ve saldırı sonrası yıkıldığı öğrenildi.

SINIRDA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Son 2 gün içerisinde Rus savaş uçakları tarafından yapılan saldırıların ardından Türkiye sınırında da güvenlik önlemleri artırıldı. Sınır hattında güvenlik güçleri sürekli devriye yaparken, Suriye'yi gören hakim tepelerde de zırhlı araçların konuşlandırıldığı görüldü.

GELİŞ VE GİDİŞLER SÜRÜYOR

Azez'den az sayıda Suriyeli pasaportları ile Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Aynı şekilde Türkiye'de bulunan bazı Suriyelilerin de yine pasaportları ile Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçiş yapmayı sürdürüyor.

Bu arada çok sayıda ticari amaçlı malzeme taşıyan TIR ve kamyon da sıranın kendilerine gelmesiyle Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki gümrük sahasına geçerek, yüklerini Suriye araçlarına nakletmeyi sürdürdüğü görüldü.