BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.418,78
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay o saldırının detaylarını açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı, Van’da bir grup teröristin, cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla alınan emniyet tedbirleri kapsamında görevlendirilen...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Van’da bir grup teröristin, cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla alınan emniyet tedbirleri kapsamında görevlendirilen bir aracın geçişi sırasında 12 kilogram tüple hazırlanan bir el yapımı patlayıcı patlattığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde, "Önemli yurtiçi olaylar" bölümünde yer alan bilgilere göre, dün gece 00.30 sularında bölücü terör örgütü militanı bir grup terörist, Muş’un Varto ilçesi Sağlıcak Köyü bölgesinde yapımına devam edilen Doğan Hidroelektrik Santrali şantiye alanını bastı. 13 işçinin cep telefonlarını yağmalandığı olayda, şantiye alanında bulunan üç mikser ve bir kepçe yakıldı.

PKK KARAKOL İNŞAATINI PATLATTI
Yine Muş’un Merkez Akpınar Köyü’nde yaşanan başka bir olayda PKK üyesi 6 terörist, saat 23.30 sularında yapımı devam eden Akpınar Jandarma Karakol Komutanlığı inşaatına gelerek, karakol inşaatının emniyetini sağlayan 5 geçici köy korucusunu ve 1 şantiye görevlisini etkisiz hale getirdi. Olayda, geçici köy korucularına ait Kaleşnikof piyade tüfekleri gasp edildi. Teröristler, karakol inşaatını patlayıcı madde koyarak patlattı. Öte yandan aynı olayda, geçici köy korucularına ait iki binek araç yakıldı.

TERÖRİSTLER TAŞ OCAĞINI BASTI
TSK’nın bölücü terör örgütünün yurtiçi faaliyetleri kapsamında yaşanan başka bir olayda ise silahlı 8 terörist, 23.30’da Muş’un Akkonak Köyü’nde "Alpaslan II Barajı"nın yapımında kullanılan taş ocağında bulunan iki damperli kamyon, bir ekskavatör ile bir binek aracı yaktı.

ASKERİ ARACIN GEÇİŞİ SIRASINDA EYP PATLATILDI
Dün Van’ın Saray ilçesinde saat 06.45 sıralarında 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle alınan emniyet tedbirleri kapsamında görevlendirilen bir aracın geçişi sırasında teröristlerce 12 kilogram tüple hazırlanan bir el yapımı patlayıcı (EYP) patlatıldı. Olay yerinde yapılan inceleme sonucunda birinci noktaya 10 metre mesafede, yol üzerinde pil düzeneği ile hazırlandığı ve baskıdan kurtulma düzenekli ikinci bir el yapımı patlayıcı daha tespit edildi.
Yaşanan olaylarla ilgili TSK’nın bölgede operasyon başlattı bildirildi.
(İHA)