BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  DÜNYA

IŞİD'in sakar militanı Irak'ta alay konusu!

Ortadoğu'daki kanlı eylemleri ile dünyayı sarsan IŞİD’in ‘öğretmen’ militanı ‘intihar saldırısı’ dersinde infilak etmiş: 21 ölü

Abone ol

Irak’ta terör estiren radikal İslamcı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Bağdat’ın kuzeyindeki Selahaddin kentinde kara mizahla anılıyor.

Bunun sebebi, bir militanın intihar eylemi düzenleme dersi verdiği sırada belindeki patlayıcıları yanlışlıkla havaya uçurarak kendisini ve 21 militanı daha öldürmesi; 15 kişiyi yaralaması…

"BELKİ GERÇEKTEN CENNETE GİDER!"

New York Times’ın haberine göre, söz konusu olay örgütün bir eğitim kampında meydana geldi. Bir IŞİD militanı, dersi gerçek patlayıcılarla yapmaya kalkışınca, yerel halkın espiri konusu oldu.
Gazeteye konuşan bir Irak askeri, militanı ‘kötü adamları tek seferde öldürmesi‘ nedeniyle övdü; ”Belki o gerçekten cennete gidecek’‘ dedi.

"BU KÖPEKLER O KADAR APTAL Kİ..."

Yerel halktan Raad Haşim ”Bu çok komik. Bu köpeklerin ne kadar aptal olduğunu gösteriyor. Ama aynı zamanda çok acı verici, burada öldürülen bütün o masum insanları hatırlatıyor. Bu, ilahi adalet” derken, bir diğer Iraklı ”Olayı bugün bir arkadaşımdan, telefonda öğrendim. Öyle sevinmiş ki, sanırsınız evlilik haberini veriyordu. Ama keşke daha fazlası öldürülseydi” diye konuştu. Patlamanın ardından sekiz IŞİD militanının kaçmaya çalışırken yakalandığı, kampta saldırı için kullanılmaya hazır durumda patlayıcı dolu en az 10 araç ve ağır silah bulunduğu belirtiliyor.

The Independent’ın bugün duyurduğu haber, New York Times’da 10 Şubat 2014 tarihinde yer almış