BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.417,75
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay Başkanlığı önünde eylem

Vardiya Bizde Platformu üyeleri, Genelkurmay Başkanlığı önünde eylem yaptı.

Abone ol

Türk bayraklarıyla Genelkurmay Başkanlığı önüne gelen Vardiya Bizde Platformu üyeleri adına yapılan açıklamada, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri casusluk, Gizli belge ve 28 Şubat gibi davalarda yaklaşık bin Türk Silahlı Kuvvetler personelinin yargılandığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Halkın ordusu olan Türk Ordusunun ve onun şerefli mensuplarının itibarsızlaştırılması, halkın gözünde küçük düşürülmesi ve böylece tasfiye edilerek etkisiz hale getirilmesini amaçlayan bu davalar tamamen siyasidir. Bu davalarla sadece devletin güçlü kurumları değil, hukuk da katledilmektedir."

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adeta terör örgütü gibi gösterildiği ifade edilerek Genelkurmay Başkanının ve kuvvet komutanlarının bir terör örgütü yönetici olarak suçlandığı kaydedilerek, "Genelkurmay Başkanlığı’ndan beklentimiz; Türk Silahlı Kuvvetleri’ni aşağılayan bu davalara karşı gerekli duruşun sergilenmesi, uğranılan haksız ve hukuksuzluk konusunda kamuoyunun aydınlatılması" denildi.

Yapılan açıklama sonrası grup bir süre Genelkurmay Başkanlığı önünde bekledi. Grup, polisin uyarısı üzerine Genelkurmay Başkanlığı önünden ayrıldı.