BIST 10.110
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.410,16
HABER /  GÜNCEL

Gençler! Tecrübe konuşuyor

17 çocuk ve 169 torun sahibi. Gençlere tavsiyesi var. Dinleyin...

Abone ol

Van'da yaşayan 17 çocuk ve 160 torun sahibi 109 yaşındaki Bapir Acar, gençlere ülkeye sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Bapir Acar, ''Bu ülkede yaşayan herkes Türktür ve hiçbir zaman Türk-Kürt ayırımı yapılmamıştır. Gençlerimizin akıllı olmasını ve ülkelerine sahip çıkmalarını istiyorum'' dedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 1898 yılında (1314) doğan ve 1966 yılından bu yana Van'da yaşayan Bapir Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Cumhuriyeti ilan etmesinin ardından bölgeye hizmet geldiğini anlatan Bapir Acar, şunları söyledi:

''Hizmetler gelmeye başladı. Yol yapımında herkes çalıştırıldı. İş makinesi olmadığı için yolların büyük bölüm kazma ve küreklerle yapıldı. Yol güzergahlarında büyük kaya parçaları dinamitlerle parçalandı. Dinamitin ne olduğunu bile bilmiyorduk. Tüm hizmetler Cumhuriyetin ilanıyla birlikte başladı ve günümüze kadar geldi.''

Hem padişahlık döneminde hem de Cumhuriyet'in ilanından sonra özellikle Doğu Anadolu bölgesinde dış güçlerin huzursuzluk çıkarma çabasına girdiğini anlatan Bapir Acar, şöyle konuştu:

''Bunlar içimizdeki serseriler yüzünden oluyor. Eğer içimizdeki serseriler olmasaydı Türkiye, şimdi ABD seviyesine ulaşmıştı. Bu ülkede yaşayan herkes Türktür ve hiçbir zaman Kürt-Türk ayırımı yapılmamıştır. Padişahlık döneminde bile Kürtler ve Türkler kız alıp vermişlerdir. Devletimiz büyüktür. Bunu yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Şimdiki gençlerimizin akıllı olmasını ve ülkelerine sahip çıkmalarını istiyorum.''

Kendisinin gençlik yıllarında ekonomik olarak çok sıkıntılar çektiklerini anlatan Bapir Acar, ''Bazen günlerce ekmek bulup yiyemiyorduk'' dedi.