BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Genç subayların tutukluluğuna itiraz

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında 4 teğmen ile bir askeri öğrencinin tutuklanmasına itiraz edildi.

Abone ol

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında 4 teğmen ile bir askeri öğrencinin tutuklanmasına itiraz edildi.

Soruşturma çerçevesinde, ''Ergenekon terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanan Hakkari Dağ Komando Taburu'nda görevli Teğmen Eren M, tankçı Teğmen Noyan Ç, Jandarma Komando Teğmen Hasan Hüseyin U. ve Kara Pilot Teğmen Mehmet Ali Ç'nin avukatı Yusuf Erikel, hazırladığı 4 ayrı dilekçeyi Beşiktaş'taki İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verdi.

Erikel, müvekkilleri hakkında ayrı ayrı hazırladığı ve ''TSK bünyesindeki hiçbir subay terör örgütü olamaz'' ifadesini kullandığı dilekçelerinde, 4 teğmenin tutukluluk hallerinin kaldırılmasını istedi.

Tutuklanan askeri öğrenci Yaşar Tozkoparan'ın avukatı Kürşat Veli Eren de aynı mahkemeye verdiği dilekçede müvekkilinin serbest bırakılmasını talep etti.

Erikel, dilekçesini verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, TSK mensubu olan müvekkillerinin kaçma şüphesinin bulunmadığını belirterek, tahliye olmaları durumunda gidecekleri yerin kışlaları olduğunu kaydetti.

Teğmenlerin tutuklanmaları nedeniyle yarım maaş aldıklarını ifade eden Erikel, geçici olarak görevlerinden el çektirildiklerini de bildirdi.