BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Genç kıza fuhuş tuzağına 14 yıl hapis

Adana'da üniversiteli genç kıza fuhuş tuzağı kuran çift için 14 yıl hapis istendi

Abone ol

Adana’da chat yaparken tanıştıkları üniversitesi öğrencisi 24 yaşındaki N.C.’yi, internette açtıkları sitede kamera önünde striptiz yaptırıp tehditle fuhuşa zorladıkları iddia edilen 3 kişi hakkında 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Çukurova Üniversitesi’nde okuyan N.C., iddiaya göre, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta chatleşirken 26 yaşındaki Seyhan H. ile tanıştı. Seyhan H. uzun süre sohbet edip, yakınlık gösterdiği üniversiteli kızla yüz yüze görüşme teklifinde bulundu. Bir kafeteryada görüştükten sonra üniversiteli kızı evine akşam yemeğine davet etti. Seyhan H. yemeğe gelen N.C.’yi eşi 27 yaşındaki Taylan H. ile tanıştırdı. Yemek sırasında karı- koca üniversiteli kızın kolasına uyku ilacı koydu. İlaçlı kolayı içen N.C. bir süre sonra oturduğu sandalyede uyudu. Genç kızı yatak odasına götürüp giysilerini çıkartan çift, görüntüsü ve fotoğraflarını çektiler. Bir süre sonra ayılan N.C.’ye çektikleri görüntüleri izleten çift, internetteki bazı sitelerde striptiz yapmasını istedi, kabul etmemesi halinde çıplak görüntüleri internette yayınlamakla tehdit etti. İnternet üzerinden üç siteye N.C.’nin striptiz yaparken çekilmiş görüntülerini yükleyen Taylan H., 2 yıl boyunca genç kızı kullanarak, para kazandı. Daha fazla para kazanmak isteyen çift, üniversiteli kızı, 30 yaşındaki Ruhi D.’nin de yardımıyla para karşılığı erkeklere pazarlamaya zorladı.

Ailesinin yanına gitme bahanesiyle bu kişilerin elinden kurtulan üniversiteli kız, polise başvurdu. Ahlak Bürosu ile Gasp ve Bilişim Suçlarıyla Mücadele Bürosu ekiplerinin birlikte yaptıkları çalışma sonunda yakalanan şüphelilerden Taylan H. tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne düşen iddianamede, sanıklar hakkında ’şantaj, fuhuşa aracılık etmek, hürriyeti kısıtlama’ suçlarından toplam 14’er yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.