BIST 10.540
DOLAR 32,28
EURO 35,02
ALTIN 2.476,35
HABER /  GÜNCEL

Genç iletişimcilere ödül yağdı

Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak iletişim fakülteleri arasında düzenlenen "17. Genç İletişimciler Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Abone ol

Yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı dallarında ödül verilen yarışmaya 25 üniversitenin 27 fakültesinden 946 öğrenci 625 çalışmayla katıldı.
Doğan TV Center'da önceki gece düzenlenen törene, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın yanı sıra medya ve eğitim dünyasının önemli isimleri katıldı.

Bu yıl 5 kız yurdu
ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı törende yaptığı konuşmada, "Aydın Doğan Vakfı, eğitimin hayatlara yön verdiğine ve hayatları değiştirdiğine, toplumların ve bireylerin ideallerine varmaları için eğitimin en temel güç olduğuna, hür basın ve öğrenme hürriyetinin demokrasinin temelini oluşturduğuna inanıyor. Bu anlayış içinde yıllardır eğitime yatırım yapıyor. Bu yıl da beş adet kız yurdu yaptırmanın heyecanını yaşayacağız" dedi.

'Ankara'ya gelin'
Geceye onur konuğu olarak davet edilen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç de Doğan Grubu'nun rahlei tedrisinden geçmiş bir öğretim üyesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"2001 - 2002 yıllarında Yayın Konseyi'nin bir üyesiydim. Bu süreç içinde basınla ilgili sorunlara nasıl yaklaşılması gerektiğini, sadece bir kuru hukuk mantığıyla değil ama onun mutfağında başka türlü bir düşünce oluştuğunu yaşayarak öğrendim. Aydın Doğan'a bana bu fırsatı tanımış olduğu için çok teşekkür ediyorum."
Genç iletişimcilerden de bir istekte bulunan Teziç, "Genç arkadaşlarım kendi aralarında bir araya gelerek, yükseköğretim içinde iletişimle ilgili sorunları değerlendirme açısından bir toplantı yapabilirsek çok mutlu olurum. YÖK'e gelmekten korkmayın. Eğer bu arzumu yerine getirirlerse Ankara'da onları ağırlamak istiyorum" dedi.
Konuşmaların ardından 21 üniversiteden 141 öğrenciye 155 ödül dağıtıldı. Yarışmada, en çok ödülü Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ile Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi kazandı. Ayrıca ödül kazanan fakültelerin dekanlarına Aydın Doğan tarafından plaket verildi.
Yarışmada dereceye giren genç iletişimcilere, para ödüllerinin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.