BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.446,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Genç İlçesinin görünümü değişiyor

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü ve TEDAŞ tarafından ilçeye 2 milyon liralık yatırım için ilk kazma vuruldu.

Abone ol

Belediye Başkanı seçildikten sonra ilçenin sorun ve sıkıntılarını çözmek üzere yoğun bir gayret sarf eden Başkan Abdurrahim Ariç'in girişimleri sonuç verdi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu nezdinde çalışma başlatan Başkan Ariç'in girişimleri sonucunda, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından ilçenin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nin tamamen sökülerek kilitli parke taşı döşenmesi ve kaldırımlarının yenilenmesi ile TEDAŞ tarafından enerji nakil hatlarının yer altına alınması işi ihale edildi.

Öğretmenevi kavşağından başlayarak Çukur Mahalle mevkiine kadar olan 1.5 kilometrelik Cumhuriyet Caddesi parke taşı döşeme işinin 1 milyon lira, enerji nakil hatlarının yer altına alınma işinin 1 milyon lira olmak üzere 2 milyon liraya ihale edildiği belirtildi. İhalenin ardından ilçe merkezinde hummalı bir çalışma başlatıldı. İhaleyi alan firmalar Cumhuriyet Caddesi'ndeki asfaltı söküp yerine kilitli parke taşı döşenmesi için çalışma başlattı.

Bölgedeki esnafı ziyaret edip verilen rahatsızlık nedeniyle özür dileyen Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, çalışmaların bir an evvel tamamlanması için yoğur bir çaba sarf edildiğini söyledi. Ariç, "İşin 120 günde teslim edilmesi gerekiyor ancak bu süreyi kısaltmak için yoğun bir şekilde çalışacağız. Esnaf ve vatandaşlarımız çalışmalardan rahatsız olabilir. Şimdiden kendilerinden özür diliyoruz. Bu çalışmalar rahatsızlık vermeden yapılamıyor. Dolayısıyla geçici bir süre çalışmalar rahatsızlık verecektir. Hizmet için bir takım sıkıntılara hep birlikte katlanmamız gerekiyor. Bu çalışma ile ilçemizin görünümü değişecektir. Bu işin yapılması için bizlere her türlü desteği veren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve TEDAŞ'a halkım adına teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, bu çalışma ile birlikte ilçenin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nin tamamen kilitli taşı ile farklı bir görünüme kavuşacağını ve kaldırımların da yenileneceğini söyledi. Ariç, "Halkımız en iyi hizmete layıktır. Biz halka hizmet etmek için geldik. Kendi imkanlarımız ile yapabileceğimiz her türlü hizmeti yapmanın yanı sıra bizi aşan hizmetlerin yapımında da ön ayak oluyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. Neticede ilçemize hizmet geliyor. Genç ilçesine hizmet veren her kuruma tüm gücümüzle destek vereceğiz" şeklinde konuştu.