BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.439,12
HABER /  GÜNCEL

Genç Fenerbahçeliler'den anlamlı mektup

Fenerbahçe'nin önemli taraftar birliklerinden "Genç Fenerbahçeliler"den Kocaman ve futbolculara mektup...

Abone ol

Hangi takımın futbolcusu, soyadı kanunu çıktıktan sonra bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Sporel” soyadını almıştır?

Hangi takımın futbolcusu, giydiği forma sebebiyle takımının sembolüne (Kanarya) şekil vermiştir?

Hangi takımın futbolcusu, “Ordinaryüs” (ustaların ustası) lakabını almıştır?

Hangi takımın futbolcusu, kafası yarılmasına rağmen mücadeleye devam edipte, “Mehmetçik” lakabını almıştır?

Hangi takımın futbolcusu, futbol ve basketbolda milli formayı giyen ilk ve tek sporcu olmuştur?

104 yıllık çınarın tarihine altın harflerle yazılan Zeki Rıza Sporel, Cihat Arman, Lefter Küçükandonyadis, Basri Dirimlili ve Can Bartu sırasıyla yukarıdaki soruların cevabı olmuş isimlerdir.. Saymakla bitmez Fenerbahçe efsaneleri, ama bu isimler iz bırakanlar arasında ilk akla gelenlerdir..

Fenerbahçeli futbolcular, Kurtuluş Savaşı gibi bir destanda cepheye silah taşımış, ülkesine göz diken bir generali, kendi adına düzenlemiş olduğu bir kupayı alarak, bozguna uğratmış ve böylece sözde değil, özde efsane olmuştur.

Belki onları çubuklu formayla göremedik ama bugün o efsaneler arasına yeni efsaneler katıldığını görme şerefine nail olduk..

104 yıllık çınar, 104. yaş gününden çok değil tam 2 ay sonra hiç haketmediği günler yaşadı..

Volkan’ın kurtarışları, Gökhan Gönül’ün sakat sakat oynaması, Lugano’nun hırsı, Emre’nin inatçılığı, Dia’nın deparları, Mehmet Topuz’un çabası, Stoch’un 90+4’deki direkten dönen şutunu Santos’un ağlara göndermesi, Niang ve Semih’in golleri, Alex’in akıllara zarar istatistikleri, Güiza’nın gözyaşları, Aykut Hoca’nın emekleri kısacası şampiyonluğun temeli olan “alınteri” görmezden gelindi.

Başta teknik direktörümüz, “Kocaman Umudumuz” Aykut Kocaman ve takım kaptanımız Alex de Souza olmak üzere Volkan Demirel, Alfredo Lugano Moreno, Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Uğur Boral, Gökhan Gönül, Mert Fehmi Günok, Özer Hurmacı, Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz, Fabio Bilica, Bekir İrtegün, Andre Santos, Cristian Baroni, Caner Erkin, Gökay Iravul, Issiar Dia, Miroslav Stoch, Mamadou Niang, Serkan Kırıntılı, Serdar Kesimal, Orhan Şam, Hasan Erbey, Berk Elitez, Ertuğrul Taşkıran ve Sezer Öztürk’e sesleniyoruz!

Aranızdan ayrılanlar olabilir, saygı duyarız ama kalanlar bilsinler ki siz Fenerbahçe tarihinin unutulmaz isimleri olarak hiç ama hiç unutulmayacaksınız. Yukarıda saydığımız isimler aradan yıllar geçmesine rağmen nasıl bugünde anılıyorlarsa sizlerde aynı şekilde anılacaksınız..

Şüphemiz yok, söylediğimiz gibi. “Arma namusumuz, Forma kefenimiz, Alnınızın teri, Bizim şerefimiz”

Genç FENERBAHÇELİLER