BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,66
HABER /  POLİTİKA

Genç, Erdoğan'a neden şımarık dedi!

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li Genç'in Başbakan Erdoğan'a 'şımarık' demesi, tartışmaya neden oldu.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerinde Kamer Genç'in Başbakan Erdoğan hakkındaki sözleri Meclis'i oldukça gerdi. Genç'in sözlerine Meclis Başvekili Yakut müdahale etti.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de önerge üzerinde konuşurken, Meclis'in içtüzüğe uygun çalışmadığını, Türkiye'de hukukun gereğinin yerine getirilmediğini savundu. Genç, ''Taner Yıldız'ın arabasını köpeklerle aradılar. Putin geldi, bir yemek bile yemedi, arabasını bile Rusya'dan getirdi. Bu sizlere bir şey anlatmıyor mu'' dedi.

ERDOĞAN ŞIMARIKLIĞINI SİZDEN ALIYOR

Genç'in ''Erdoğan şımarıklığını sizden alıyor'' sözlerine Başkanvekili Yakut, ''Şımarık diyemezsiniz, Başbakan'a şımarık diyemezsin. Lütfen sözlerinizi düzeltin'' diyerek uyardı.

AK Parti milletvekillerinin kendisine tepki göstermesi üzerine Genç, ''Ne diyorsunuz, şımarık değil mi? Kanun, hukuk tanıyor mu? Memlekette hukuk var mı? Memlekette Anayasa mı bıraktınız, hepsini ayaklar altına aldınız'' dedi.

KOCAMAN KUMARHANE İSTEMİYORUZ

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de konuşmasında, Türkiye'de yaşayanların büyük çoğunluğunun borsayla ilgisi olmadığını ve sermaye üretim alanının tamamen dışında bulunduklarını ifade ederek, ''sermaye kıtlığı'' çeken burjuvaziyi finanse ettiklerini söyledi.

Kürkçü, dünya kapitalizminin bugün içine girdiği buhranın kaynağı zenginleşme aracı gibi takdim edildiğini belirterek, ''Kumarhaneyi ticari işmiş gibi gösteriyor. Biz buna karşıyız. Gerçek emek ve üretim süreçlerinin içinden ortaya çıkacak zenginliğin peşindeyiz. Türkiye'de büyük, geniş, kocaman kumarhane istemiyoruz, gerçek üretim istiyoruz'' diye konuştu.