BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,78
ALTIN 2.400,59
HABER /  EKONOMİ

Elitler Erdoğan'ı niye istemiyor?

Yoksulluk oranı giderek azalıyor. Refahın artmasının mimarı Erdoğan neden elitlerin hedefinde?

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) çalışmasına göre, kişi başına günlük harcaması satınalma gücü paritesine göre 2,15 doların altında kalan fert oranı 2011 yılında yüzde 0,14 olarak tahmin edildi. Bu oran 2002 yılında yüzde 3.04 düzeyindeydi.

Yoksulluk rakamlara yansıdığı gibi azalıyor. Peki bu fark nasıl ortaya çıktı? Ekonomi yazarı Süleyman Yaşar, köşesinde elitlerin Erdoğan'ı neden istemediğini sorguluyor. Halkın refahının artmasını uygulanan ekonomik ve sosyal politikalarla açıklayan yazar, bu durumun elitleri kızdırdığını söylüyor. 

ERDOĞAN MENSUP OLDUĞU SINIFA BAĞLI KALIYOR

Yazar, ayrıca Prof. Dr. Kemal Karpat'ın yeni çıkan kitabı Kısa Türkiye Tarihi'nden alıntı yaparak eski elitlerin Başbakan Erdoğan'dan neden nefret ettiklerini yazıyor.

"Erdoğan'ın eleştiriye yol açan tarafı, kimilerince hor görülen bir sınıfa mensup olması ve sınıf değiştirmesine rağmen, girdiği yüksek sınıfın özelliklerini almayarak mensup olduğu sınıfa bağlı kalması, onun sözcüsü olmaya devam etmesidir. Elitist toplumlarda en büyük günah, elistist sınıfın değerlerini ve yaşayışını bir yana bırakarak kendi halkının değerlerini paylaşmakta ısrar etmektir. Erdoğan'ın Türkiye halkının yaşam seviyesini yükseltip onu bilinçlendirerek elitist vesayetten kurtarmaya çalışması onu desteklemeyenlerin gözünde günahını bir kat daha artırmaktadır."